Gegužės 5 d. vyks naujos B. Genzelio knygos pristatymas

Bronislovo Genzelio knygos ,, Politikos laisvamanio užrašai : sovietmetis, Sąjūdis, nūdiena“ pristatymas ir diskusija vyks 2017 m. gegužė...

Bronislovo Genzelio knygos ,, Politikos laisvamanio užrašai : sovietmetis, Sąjūdis, nūdiena“ pristatymas ir diskusija vyks 2017 m. gegužės 5  d. 16 val. Lietuvos mokslų akademijos didžiojoje konferencijų salėje (Gedimino pr. 3,Vilnius). 

Kovo 11-osios Akto signataras, profesorius Bronislovas Genzelis vedamas įgimto teisingumo siekia autentiškai ir nepagražintai perteikti bei vertinti jam žinomus istorijos faktus, kitų žmonių poelgius ir pasisakymus.

,,Veikiančių asmenų grupei anuomet Lietuvos erdvėje priskirčiau kovotojus (partizanai, disidentai), režimo tarnus (kolaborantai) ir asmenis, sąmoningai siekiančius išlaikyti tautiškumą, valstybinį jausmą, vengiančius tiesioginės konfrontacijos su režimu, bet neišduodančius savo sąžinės, tikinčius, anksčiau ar vėliau, kad Lietuva taps laisva ir demokratine valstybe“. 

Renginyje dalyvaus – knygos autorius Bronislovas Genzelis, Kovo 11-osios Akto signatarai, Seimo ir Vyriausybės nariai, ,, Versmės “ leidyklos vadovas Petras Jonušas, knygos autoriaus bendraminčiai.

Renginio organizatoriai – Lietuvos mokslų akademijos skyrius mokslininkų rūmai ir „Versmės“ leidykla. 

Susiję

Įvykiai 7278314080297511544

Rašyti komentarą

item