Lenkija: ne Europos Komisijos reikalas kištis į mūsų teisinį reguliavimą

Europos Komisijos ir Lenkijos ginčo dėl Konstitucinio Tribunolo reformos nepavyko išspręsti ir visos Bendrijos ministrams. Nors po disk...

Europos Komisijos ir Lenkijos ginčo dėl Konstitucinio Tribunolo reformos nepavyko išspręsti ir visos Bendrijos ministrams.

Nors po diskusijų kitų šalių ministrai prabilo apie viltį, kad Varšuva kalbėsis, Lenkija pareiškė, kad ne Komisijos reikalas kištis į jos teisinį reguliavimą.

Pirmą kartą Europos Sąjungos (ES) istorijoje šalių narių ministrai diskutavo apie vienos iš narės vidaus reikalus – jau daugiau nei metus tęsiasi Lenkijos ir Europos Komisijos ginčas dėl Konstitucinio Tribunolo reformos, kai daugumą parlamente turintys Įstatymo ir teisingumo partijos nariai užpernai pakeitė teismo teisėjus ir taisykles.

Tačiau Lenkijos vyriausybė atkerta, kad Konstitucinio teismo reformos įvykdytos pagal Europos standartus. Briuselis užsimena, kad gali ryžtis kitam žingsniui pagal procedūrą – prašyti visų kitų bendrijos narių stabdyti Lenkijos balso teisę. Bendrijos ministrai išklausys Europos Komisijos ir Lenkijos paaiškinimų.


Susiję

Pasaulis 1934559645552256675

Rašyti komentarą

5 komentarai

Pikc rašė...

Déjà vu, déjà entendu... :) Vis dėlto, lenkams pagarba, kad priešinasi savo valstybės nugrūdimui į sajūzinės respublikos statusą - tuo tarpu mūsų valdžia net eurosajūzo politbiuro rekomendacijas kaip įsakymus bei ultimatumus priima. Pakelkite rankas, kas gali įsivaizduoti, jog mūsų valdžios atstovai pabandytų savo šalies interesus ginti, jei koks eurosajūzo homunistų partijos-ESHP CK šulas nepatenkinta fizionomija ką nors kriukteltų apie kurį nors sprendimą Lietuvos vidaus politikos klausimais. :)

Anonimiškas rašė...

joo,o va šitoje vietoje lenkus derėtų palaikyti ir nerekėtų jokių raidžių .Bet pikcas teisus argi mūsų kinkadrebiai išdrįs.

Anonimiškas rašė...

Nekinkadrebiai, tokiems butu galima atleisti, bet isverstaskuriai skeltanagiai!

Pikc rašė...

Dar truputį apie vaizduotę: pabandžiau įsivaizduoti antraštę "Lietuva: ne Lenkijos reikalas kištis į mūsų teisinį reguliavimą". Niekaip nepavyksta. O jums? :)

Anonimiškas rašė...

Už tai pagarba lenkams. Tokia žinutė tai kaip tyro oro gurkšnis priplėkusioje kamaroje.Kaip norėtusi kad ir mūsų Lietuvėlėje atsirastu tokių politikų- savo žemės šeimininkų kurie nebijotu pasakyti tvirtą, tiesu žodį nebijotu nei rytų nei vakarų.Kuriems rūpėtu SAVO žmonių gerovė.

item