Dauguma švedų nori, kad jų šalis priimtų mažiau migrantų

Pastaruoju metu švedų nuomonė dėl šalies imigracijos politikos stipriai pasikeitė. Nauja apklausa rodo, jog dauguma švedų nori, kad jų ša...

Pastaruoju metu švedų nuomonė dėl šalies imigracijos politikos stipriai pasikeitė. Nauja apklausa rodo, jog dauguma švedų nori, kad jų šalis priimtų mažiau prieglobsčio prašytojų.

52 proc. švedų teigia, jog norėtų, kad Švedija priimtų mažiau prieglobsčio prašytojų ir tik 26 proc. nesutinka su šia mintimi.

Dar 2015 metais švedams uždavus tą patį klausimą, jų atsakymai buvo gerokai palankesni dabartinei imigracijos politikai. Tuomet 40 proc. švedų teigė, kad Švedija turėtų priimti mažiau prieglobsčio prašytojų, o 37 proc. sakė norintys, kad jų priėmimas ir toliau išliktų toks pats.

Prieš masinę imigraciją pasisakančios Švedijos demokratų partijos rėmėjai beveik vienbalsiai sutarė, kad priimamų migrantų srautas turėtų būti pristabdytas. Su tuo sutiko net 96 proc. šios partijos rėmėjų.

Taip pat mano 64 proc. Nuosaikiųjų partijos rinkėjų, 2015 metais taip manė tik 42 proc. jų.

Socialdemokratų partijos rėmėjų nuomonė taip pat pakito dabartinės imigracijos politikos nenaudai. 2015 metais mažiau priimamų migrantų šalyje matyti norėjo tik 29 proc. šios partijos rėmėjų, o šiuo metu taip teigia 42 proc.

Palaikymas masinei imigracijai išlieka aukštas tarp Žaliųjų ir Kairiųjų partijų rinkėjų - vos 13 proc. jų teigia, kad šalis turėtų priimti mažiau prieglobsčio prašytojų.

Parengta pagal Svd.se informaciją


Susiję

Pasaulis 3951179708674587890

Rašyti komentarą

3 komentarai

Pikc rašė...

"52 proc. švedų teigia, jog norėtų, kad Švedija priimtų mažiau prieglobsčio prašytojų" - na, jeigu jie vis dar "NORĖTŲ, kad Švedija priimtų" - reiškia, dar nepasimokė. O "žalieji ir kairieji" (t.y. raudonieji) apskritai neįgalūs pasimokyti.

Anonimiškas rašė...

Apie ; pamokas; tai nužudymai , išprievartavimai, narkotikai, šiukšlynai gatvėse,sunkvežimis į žmonių būrį,tai tokių ; pamokų ; matyt reikia daugiau kad ne tik NORĖTU BET IR PAREIKALAUTU kad to šlamšto Švedijoje butu mažiau. Atleiskite skamba ciniškai ir žiauriai BET kitokios pamokos matyt neefektyvios.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item