Daugiau nei 20 tūkstančių kroatų dalyvavo žygyje už gyvybę

Daugiau nei 20 tūkstančių kroatų žygiavo Zagrebe ir Splite surengtuose žygiuose už gyvybės apsaugą nuo jos pradėjimo akimirkos. Maždaug...

Daugiau nei 20 tūkstančių kroatų žygiavo Zagrebe ir Splite surengtuose žygiuose už gyvybės apsaugą nuo jos pradėjimo akimirkos.

Maždaug 20 tūkstančių žmonių dalyvavo šalies sostinėje Zagrebe organizuotame žygyje, dar apie 5 tūkstančius žygiavo pietuose esančiame Splite.

Šiuo metu Kroatijoje leidžiama atlikti abortą iki 10 nėštumo savaitės. Už gyvybės apsaugą pasisakantys aktyvistai Kroatijoje jau nuo 1991 metų kovoja už šio dar 1978 metais, kai Kroatija buvo viena iš Jugoslavijos respublikų, priimto įstatymo pakeitimą ir kreipėsi į Konstitucinį Teismą, teigdami, kad šis įstatymas prieštarauja Konstitucijai.

Prieš du mėnėsius Kroatijos Konstitucinis Teismas po 26 metų delsimo priėmė sprendimą, kuriuo pareiškė, kad parlamentas per dvejus metus turėtų priimti naują įstatymą, nors pats abortų draudimas nepažeidžia Konstitucijos.

Konstitucinio Teismo teigimu, ne jo kompetencijoje yra aiškinti, kada prasideda žmogaus gyvybė, tačiau naujasis įstatymas esą negali visiškai uždrausti abortų.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pasaulis 6522588447042491557

Rašyti komentarą

item