D. Trumpo administracija išplėtė savo abortų nefinansavimo užsienyje politiką

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija paskelbė stipriai išplečianti savo politiką, kuria uždrausta iš mokesčių mokėtojų pinigų fin...

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija paskelbė stipriai išplečianti savo politiką, kuria uždrausta iš mokesčių mokėtojų pinigų finansuoti užsienyje abortus atliekančias ar skatinančias juos atlikti organizacijas, tokias kaip Tarptautinė planuotos tėvystės federacija.

Naujuoju sprendimu 8,8 milijardai JAV dolerių, kuriuos šalis skiria įvairioms globalinėms sveikatos programoms, skirtoms kovai su ŽIV, AIDS, maliarija bei motinų ir vaikų sveikatos gerinimui, turės būti naudojami pagal vadinamąją Meksiko miesto politiką, kurią buvo panaikinęs Barackas Obama.

Meksiko miesto politika, pirmą kartą priimta dar 1984 metais, apibrėžia, jog JAV vyriausybės fondai, skirti šeimos planavimo iniciatyvoms visame pasaulyje, negali būti naudojami finansuoti abortus ar skatinimą juos daryti.

Vos tapęs prezidentu D. Trumpas atkūrė Meksiko miesto politikos veikimą, tačiau ji galiojo tik gana menkam 600 milijonų JAV dolerių srautui, kuriuo finansuotos šeimos planavimo iniciatyvos. Dabar jos galiojimas gerokai išplėstas ir apims net 8,8 milijardų JAV dolerių srautą, skirtą sveikatos gerinimo ir kovos su ligomis programoms.

Parengta pagal Newsmax.com informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 2480530348215614522

Rašyti komentarą

item