D. Trumpas pasirašė ilgai lauktą religinės laisvės dekretą

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pasirašė vykdomąjį įsaką dėl religinės laisvės. Dekretas leis įvairių religijų atstovams,...

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pasirašė vykdomąjį įsaką dėl religinės laisvės. Dekretas leis įvairių religijų atstovams, tame tarpe ir katalikų dvasininkams, iš sakyklų ir viešai kalbėti politinėmis temomis nebijant, jog jų atstovaujama organizacija praras atleistos nuo mokesčių mokėjimo organizacijos statusą. Įsaku taip pat suteikiama tam tikra žodžio laisvės apsauga amerikiečiams, nepritariantiems vienalytėms „santuokos“ ar genderizmo ideologijai.

Įsakas pasirašytas Nacionalinę maldos dieną. Religinę laisvę ginančio įsako priėmimas buvo D. Trumpo rinkiminės kampanijos pažadas. Kita vertus, religinės laisvės aktyvistai teigia, kad įsako kalba nepakankamai stipri ir iki galo neapsaugos smulkiųjų verslininkų nuo persekiojimo dėl savo pozicijos politiniais klausimais, tokiais kaip vienalytės „santuokos“. Todėl, pasak jų, D. Trumpas ateityje dar turės priimti ne vieną papildymą, kad pilnai išpildytų savo rinkiminius pažadus.

Prieš pasirašant įsaką sakytoje kalboje D. Trumpas ant scenos pakvietė ir spaudė rankas Mažųjų vargdienių seserų kongregacijai priklausančioms seserims, kurios valdant B. Obamai buvo verčiamos savo valdomų ligoninių darbuotojams apmokėti kontracepcijos išlaidas, nors tai prieštarauja jų įsitikinimams ir katalikų mokymui.

Valdant B. Obamai, krikščionys kepėjai, vestuvių fotografai, floristai, savivaldybių darbuotojai, smulkių viešbučių savininkai bei kitų profesijų atstovai gaudavo baudas ar prarasdavo darbus dėl to, kad atsisakydavo išduoti savo krikščioniškus įsitikinimus apie santuoką ir žmogaus prigimtį, kuomet to iš jų reikalaudavo homoseksualų aktyvistai.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 485174040911755424
item