Arabų kriminalinės gaujos Berlyne naujus narius verbuoja prieblobsčio prašytojų centruose

Organizuotos arabų kriminalinės gaujos Berlyne naudojasi prieglobsčio prašytojų centrais verbuodami migrantus tapti narkotikų prekeiviais...

Organizuotos arabų kriminalinės gaujos Berlyne naudojasi prieglobsčio prašytojų centrais verbuodami migrantus tapti narkotikų prekeiviais, praneša Die Zeit.

Andreasas Meyeris, buvęs vieno iš migrantų centrų Berlyne darbuotojas, teigia, jog nakties metu prie centro dažnai privažiuodavo prabangios nusikaltėlių gaujų narių mašinos ir verbuodavo jaunuolius pradėti prekiauti narkotikais.

Jo teigimu, susitikimai tarp nusikaltėlių ir migrantų tęsdavosi apie pusvalandį, po kurio šiems būdavo duodama marichuana ar heroinas prekybai. Pasak A. Meyerio, žiniasklaida nenori kalbėti apie šį nepatogų faktą.

Berlyno policininkų profesinės sąjungos narys Benjaminas Jendro pripažino, jog tai iš tiesų vyksta. „Jie mato savo tautiečius, vairuojančius Audi Q8 ir klausosi, kaip lengva pačiam to pasiekti, ir pradeda patys to norėti. Negali jų kaltinti“, - teigė pareigūnas.

Be to, kriminalinėms gaujoms ypač apsimoka verbuoti nepilnamečius prieglobsčio prašytojus, nes šie negali būti teisiami kaip suaugusieji.

Berlyne veikiančios arabų gaujos taip pat yra įsitraukusios ir į migrantų apgyvendinimo verslą, užkeldamos prieinamų būstų kainas.

Italijoje mafija taip pat kaltinama įsitraukimu į migrantų apgyvendinimą, kuomet Italijos valdžia nėra pajėgi jų visų apgyvendinti dėl nesiliaujančio migrantų antplūdžio.

Organizuotos nusikaltėlių gaujos nėra vienintelės, bandančios verbuoti narius migrantų centruose. Islamistinių organizacijų nariai taip pat dažnai pasirodo šiuose centruose prisidengdami labdaringu darbu.

Parengta pagal Zeit.de informaciją


Susiję

Pasaulis 3428386911137659965
item