Vokietijos vyriausybė: šiemet į Europą jūra bandys patekti du kartus daugiau migrantų nei pernai

Vokietijos vyriausybė planuoja, kad 2017 metais iš Afrikos į Europą Viduržemio jūra patekti bandys mažiausiai 400 tūkst. migrantų. Daugum...

Vokietijos vyriausybė planuoja, kad 2017 metais iš Afrikos į Europą Viduržemio jūra patekti bandys mažiausiai 400 tūkst. migrantų. Dauguma jų išsilaipins Italijoje.

Federalinės plėtros ministro Gerdo Mullerio teigimu, per pirmuosius tris šių metų mėnesius į Europą Viduržemio jūra atvyko dvigubai daugiau migrantų iš Šiaurės Afrikos nei per tą patį laikotarpį pernai.

Praeitais metais rekordiškai daug - net 180 tūkst. - migrantų bandė patekti į Europą Viduržemio jūra, tačiau šiais metais bandyti tai daryti turėtų bent du kartus daugiau migrantų.

Praeitais metais ministras perspėjo, kad migrantų krizė dar tik prasideda, pareikšdamas, jog ateityje nuo 8 iki 10 milijonų žmonių gali bandyti patekti į Europą iš Artimųjų Rytų.

Europos Parlamento pirmininko Antonio Tajani teigimu, per kitus kelis metus patekti į Europą gal bandyti net 30 milijonų migrantų iš Afrikos.

Parengta pagal Welt.de informaciją


Susiję

Pasaulis 8558101702635977601
item