Vengrijos prezidentas pasirašė įstatymą, apsunkinsiantį G. Soroso įkurto universiteto veiklą

Vengrijos prezidentas Janosas Aderis pasirašė daug audrų sukėlusį įstatymą, kuris apsunkins milijardieriaus finansų rinkų spekulianto ir ...

Vengrijos prezidentas Janosas Aderis pasirašė daug audrų sukėlusį įstatymą, kuris apsunkins milijardieriaus finansų rinkų spekulianto ir globalistinių iniciatyvų visame pasaulyje rėmėjo George`o Soroso įkurto Vidurio Europos universiteto veiklą.

Sekmadienį Budapeštą prieš įstatymą protestavo dešimtys tūkstančių žmonių.

Įstatymo pataisomis nustatoma, kad visi užsienio universitetai turi turėti bazę ir toje šalyje, kurioje yra registruoti. Nors įstatymas skirtas visiems Vengrijoje veikiantiems užsienio universitetams, bet manoma, kad labiausiai nuo to nukentės G. Soroso Vidurio Europos universitetas.

Jei norės ir toliau veikti, Vidurio Europos universitetas turės iki kitų metų sausio įsteigti antrą tokią pat bazę Niujorke, kur yra registruotas, ir užtikrinti, kad Vengrija ir Jungtinės Valstijos per pusmetį pasirašytų dvišalį susitarimą.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas, kritikuojantis G. Soroso paramą Europos Sąjungos atvirų sienų politikai ir masinei imigracijai, netrukus žada ir įstatymą prieš jo remiamas nevyriausybines organizacijas.

G. Sorosas žinomas dėl naudojimosi ir manipuliavimo didžiaisiais pasaulio įvykiais, siekiant ideologinių bei finansinių interesų. Praeitais metais DCleaks.com nutekinti George'o Soroso valdomo Atviros visuomenės fondo dokumentai atskleidė, kaip išleidžiant šimtus milijonų JAV dolerių kairiųjų iniciatyvų paramai buvo kišamasi į valstybių vidaus politiką visame pasaulyje.

Nutekinti dokumentai parodė daugiamilijoninę Soroso paramą naujajai Europos Sąjungos pabėgėlių politikai, siekiant Europą užgriuvusią imigracijos krizę paversti „naująja norma“ ir „pastovia būsena“. Jie taip pat atskleidė, kaip Sorosas sėkmingai spaudė JAV prezidento B. Obamos administraciją padidinti į šalį kasmet priimamų pabėgėlių skaičių, nurodinėjo Hillary Clinton, kaip elgtis užsienio politikoje, siekė pakeisti abortus draudžiančių šalių įstatymus, užčiaupti islamo kritikus bei kišosi į Europos šalių rinkimus.

Susiję

Pasaulis 8790359322280648401

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

tik pavydėti broliams vengrams, kad valdžioje jie neturi šimašių ir panašių kenkėjų

Pikc rašė...

Pagal savo veiklą tas Sorošas klasifikuotinas kaip tarptautinis nusikaltėlis - ir elgtis su juo reiktų atitinkamai. Vengrai dar per švelnūs, sakyčiau.
Beje, įdomus dalykas: kai, pvz. Rusija kišasi į šalių vidaus reikalus ir stengiasi jas destabilizuoti, tai visai adekvačiai įvardijama kaip grėsmė - bet štai kai tą patį daro visokių sorošų tipo fauna, visas vertinimo adekvatumas kažkur dingsta, ir pasigirsta giesmelės apie "progresą", "filantropus", "paramą" ir pan. Šizofrenija kažkokia.

Smikiz rašė...

Jokia ne šizofrenija. Babkės yra babkės ir už jas atitinkamai atidirbinėjama. :)

item