Vengrijos parlamentas priėmė įstatymą prieš G. Soroso Centrinės Europos universitetą

Vengrijos parlamentas skubos tvarka priėmė tarptautinių protestų sukėlusias įstatymo pataisas, galinčias priversti užsidaryti Centrinės E...

Vengrijos parlamentas skubos tvarka priėmė tarptautinių protestų sukėlusias įstatymo pataisas, galinčias priversti užsidaryti Centrinės Europos universitetą. Vyriausybė neslepia, kad stojo į kovą su universiteto įkūrėju finansų rinkų spekuliantu ir globalistinių iniciatyvų visame pasaulyje rėmėju George'u Sorosu bei jo remiamomis organizacijomis.

Budapešte vyksta protestai, prašantys šalies prezidentą vetuoti įstatymo pataisas, kurios gali priversti universitetą jau kitąmet nepriimti naujų studentų į magistro bei daktaro programas.

Pataisomis nustatoma, kad visi užsienio universitetai turi turėti bazę ir toje šalyje, kurioje yra registruoti. Jei nori ir toliau veikti, Centrinės Europos universitetas turės iki kitų metų sausio įsteigti antrą tokią pat bazę Niujorke, kur yra registruotas, ir užtikrinti, kad Vengrija ir Jungtinės Valstijos per pusmetį pasirašytų dvišalį susitarimą.

„Mes pasirengę derėtis su Jungtinių Valstijų vyriausybe arba Niujorko valstijos valdžia. Kadangi Vengrijoje yra keturios Amerikos aukštojo mokslo institucijos, naujosios pataisos skirtos joms visoms“, – sakė Vengrijos švietimo ir žmogiškųjų išteklių ministras Zoltanas Balogas.

Bet ministras ir neslėpė, kad vyriausybė nusitaikė į vengrų kilmės milijardierių George`ą Sorosą, kuris įsteigė universitetą po komunizmo žlugimo. Ministro teigimu, G. Soroso institucijos siekia pakirsti vyriausybę, yra pseudopilietiniai veikėjai, ir vyriausybė juos išnaikins.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas, kritikuojantis G. Soroso paramą Europos Sąjungos atvirų sienų politikai ir masinei imigracijai, netrukus žada ir įstatymą prieš jo remiamas nevyriausybines organizacijas.

Amerikos žmogaus teisių organizacija „Freedom House“ šiandien paskelbė ataskaitą, kurioje Vengrijos demokratijos būklę pavadino prasčiausia regione. Tačiau Budapeštas kaltinimą atmeta kaip dar vienos G. Soroso remiamos institucijos ataką.

G. Sorosas žinomas dėl naudojimosi ir manipuliavimo didžiaisiais pasaulio įvykiais, siekiant ideologinių bei finansinių interesų. Jungtinėje Karalystėje jis žinomas kaip žmogus, sukėlęs vieną blogiausių finansinių periodų artimiausioje šalies istorijoje. Vadinamoji „Juodojo trečiadienio“ metu, kai Britanija pasitraukė iš Europos valiutos kursų mechanizmo, Sorosas per vieną dieną uždirbo daugiau nei milijardą JAV dolerių.

Praeitais metais DCleaks.com nutekinti George'o Soroso valdomo Atviros visuomenės fondo dokumentai atskleidė, kaip išleidžiant šimtus milijonų JAV dolerių kairiųjų iniciatyvų paramai buvo kišamasi į valstybių vidaus politiką visame pasaulyje.

Nutekinti dokumentai parodė daugiamilijoninę Soroso paramą naujajai Europos Sąjungos pabėgėlių politikai, siekiant Europą užgriuvusią imigracijos krizę paversti „naująja norma“ ir „pastovia būsena“. Jie taip pat atskleidė, kaip Sorosas sėkmingai spaudė JAV prezidento B. Obamos administraciją padidinti į šalį kasmet priimamų pabėgėlių skaičių, nurodinėjo Hillary Clinton, kaip elgtis užsienio politikoje, siekė pakeisti abortus draudžiančių šalių įstatymus, užčiaupti islamo kritikus bei kišosi į Europos šalių rinkimus.

Parengta pagal LRT.lt ir DCleaks.com informaciją


Susiję

Pasaulis 4761137815328860172

Rašyti komentarą

3 komentarai

Ainis rašė...

Apart flirto su Putinu, visais kitais aspektais Vengrijos valdžia tiek adekvati ir brandi, kad tik pavydėt belieka.

Anonimiškas rašė...

Duok Dieve Lietuvai bent kiek panašią valdžią į Vengrijos.

Nežiniukas rašė...

Pats Dievas neduos, Jis turi pagalbininkus savo darbams - mus.

Taigi, kur mes - buvome, esame, ar būsime, kad turėtume panašų vadovą Lietuvoje, kaip Vengrijoje?

Taigi, pradėkite ir žmonės prisijungs. Laukite, kol kitas padarys ir visi žmonės to paties lauks.

item