Teismas įpareigojo atsiprašyti mokslininko, kuris LGBT aktyvistų buvo išvadintas homofobu

Lenkijos apeliacinis teismas pritarė žemesniosios instancijos teismo sprendimui pripažinti LGBTQ asociacijos „Pracownia Różnorodności“ ka...

Lenkijos apeliacinis teismas pritarė žemesniosios instancijos teismo sprendimui pripažinti LGBTQ asociacijos „Pracownia Różnorodności“ kaltę už mokslininko dr. Paulo Camerono šmeižtą. Teismas asociacijai liepė paskelbti viešą atsiprašymą.

Šeimos tyrimų institutas, kuriame dirba dr. Paulas Cameronas, publikavo su homoseksualumu susijusius empirinius tyrimus, iššaukusius ypač priešišką LGBTQ reakciją. Mokslininką nudžiugino ketvirtadienį priimtas teismo sprendimas: „Man įdomu, ar homoseksualai sugebės manęs atsiprašyti taip pat viešai ir plačiai, kaip mane šmeižė. Malonu teismo salėje pagaliau sulaukti teisingumo. Aš labai pavargau nuo homoseksualų skelbiamų melų, kurie yra priimami kaip tiesa“.

Dr. P. Cameronas yra amerikiečių psichologas, tyrėjas ir gydytojas, kuris specializuojasi visuomenės seksualinėje politikoje. Jis yra vienas produktyviausių mokslininkų pasaulyje, besispecializuojančių šioje srityje. Mokslininkas paskelbė pirmuosius duomenis, gautus iš atsitiktinai atrinktų heteroseksualių ir homoseksualių asmenų, kurie patvirtino trumpesnę homoseksualių asmenų gyvenimo trukmę. Jo tyrimai taip pat apima homoseksualių tėvų vaikų auklėjimą.

Dr. P. Cameronas daugelį kartų vedė paskaitas ar skaitė pranešimus Lenkijos universitetuose ir kitose vietose. Vieno iš pasirodymo metu Varšuvoje, mokslininko kalba buvo sutrukdyta kelių vulgarių aktyvistų, kurie laikė plakatą „Su gėjais viskas gerai! Užsi****, pone Cameronai!“. Keli aktyvistai buvo sulaikyti policijos ir nubausti pinigine bauda.

Asociacijos „Pracownia Różnorodności“ atstovai iš Torunės miesto Lenkijoje, puldami mokslininką už jo mokslinę veiklą, buvo itin aktyvūs. Jie apkaltino dr. P. Cameroną falsifikuojant tyrimus ir išvadino jį homofobu bei melagiu. Šie pareiškimai buvo išplatinti viešai internetu.

Aktyvistai taip pat siuntė atvirus laiškus Mokslo ir aukštojo išsilavinimo ministerijai ir įvairių aukštojo mokslo institucijų vadovams. Dėl šios kampanijos kai kurios švietimo institucijos atsisakė priimti dr. P. Cameroną kaip pranešėją ar konferencijų svečią, taip padarydami akademinį pažinimą neįmanomu.

2014 m. rugsėjį mokslininkas, kuris turi psichologijos daktaro laipsnį ir yra Rytų psichologijos asociacijos narys, pateikė skundą dėl šmeižto prieš aktyvistų grupę. 2015 m. liepą teismas ieškinį tenkino.

Teismas nusprendė, kad LGBTQ asociacijos veiksmai pakenkė mokslininko geram vardui ir mokslinei reputacijai. Teismas įpareigojo aktyvistų grupę išplatinti atsiprašymo laišką pagrindiniame organizacijos internetiniame puslapyje ir išsiųsti paaiškinimo laiškus universitetų vadovams, anksčiau gavusiems mokslininką šmeižiančią informaciją. Nors teismo sprendimas buvo apskųstas, tačiau apeliacinis teismas paliko jį galioti.

Mokslininko advokatas paaiškino, kad aktyvistų grupė teismo sprendimu privalo ne tik viešai atsiprašyti mokslininko ir išsiuntinėti laiškus į daugiau nei 35 Lenkijos universitetus, bet ir ištaisyti anksčiau publikuotus straipsnius savo portale, kuriuose yra juodinamas dr. P. Camerono vardas ir mokslinė reputacija.

„Apeliacinio teismo sprendimas įrodo, kad Lenkijos teisinė sistema neleidžia be įrodymų kaltinti ir šmeižti LGBT oponentų vien todėl, kad jų moksliniai darbai prieina kitokių išvadų nei norėtųsi LGBT šalininkams“, – teigė advokatas.

Parengta pagal Lifesitenews.com publikaciją

Susiję

Pasaulis 7544896894224897533

Rašyti komentarą

22 komentarai

Nežiniukas rašė...

Gal ne už pavadinimą mokslininko homofobu teismas privertė sodomitus atsiprašyti. Nes šiaip terminas "homofobija" yra įteisintas Eurosąjūze kaip teisinis terminas.

Anonimiškas rašė...

nice

Unknown rašė...

Terminas gal ir įteisintas - bet tai nereiškia kad bet ką galima vadinti homofobu.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Panašiai (ir tiek pat "pagrįstas"), kaip terminas "liaudies priešas" ANAME sajūze. :)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Augustinas rašė...

Turbūt būtų įmanomas. :) Reikėtų pamėginti kokiam nors politikui ar mokslininkui.

Unknown rašė...

Plius pats terminas "homofobas" yra neteisingas. Gr. homos - vienodas, bendras, - pirmoji sudurtinių ž. (homo...) dalis, o lot. homo - žmogus. Kaip suprasti - ar mes su sodomitais vienodi, ar pagal lotynišką ž. - "bijantys žmonių"? Nei tokie, nei tokie. Teisingiau būtų "sodomofobai".
Jt.

Nežiniukas rašė...

Gerbiamasis, šį terminą sukūrė patys sodomitai, su aliuzija į medicinines fobijas. Į šį terminą sudėjo paniekinančią prasmę (acilikeliai, bei progreso priešai), bei beprotiškumo prasmę (bijo, ko nereikia bijoti ir bijo greičiausiai ligotos psichikos žmonės).

Sodomitų aktyvumo dėka, šis terminas nuėjo į teisės aktų leidybą.

Nors šis terminas jokio ryšio su realybe neturi (kaip teisingai pastebėjo Pikc - panašiai, kaip tarybiniais laikais terminas "liaudies priešas"), bet šis terminas yra puiki priemonė kovoti su kitaip manančiais.

Pikc rašė...

Ir dėl šių nurodytų priežasčių "sodomofobas" būtų lygiai toks pat kvailas propagandiniais-demagoginiais tikslais vartojamas naujadaras. Jau nekalbu apie tai, kad tų "progresyvių lytinių orientacijų" ir kitokių nukrypimų spektras yra žymiai platesnis, negu vien pederastija - ir jis vis plečiasi.

Nežiniukas rašė...

Šiaip, gerai pagalvojus ir moksliniu požiūriu pažvelgus, sodomitai yra natūrali išdava. Išdava kontraceptinių priemonių sukūrimo, kurie leido seksą atsieti nuo vaikų, t.y. seksą saugoti išskirtinai malonumui.

Kadangi tiek gėris, tiek blogis progresuoja, tai niekas neapsiribos seksu tik su priešingos lyties asmeniu, tegul ir per daugybę asmenų. Malonumui patirti nebūtinai reikia sekso su įvairiomis priemonėmis (lytimi, rūšimi, daiktu, skaičiumi ir t.t.).

Aštrių malonumų galima pasiekti ir siekiama ir kitais būdais - valdžia, pinigai, valgymas, ir t.t., juos visus naudojant išskirtinai malonumui pasiekti, juos atskiriant nuo šių dalykų pirminės funkcijos.

Kur malonumų progreso riba? Jos nėra - viskas veda į mirtį: asmens, visuomenės, tautos, valstybės.

Panašiai buvo visose valstybių pabaigose.

Kokie vaistai? Religija. Neveltui Volteras sakė, kad jei nebūtų Dievo, jį reiktų sugalvoti. Būtent tai yra vienijantis ir tvarkingumą skatinantis veiksnys.

Be viso to, visos priemonės bus skiriamos simptomatikai slopinti, o ne priežasčių šalinimui.

Anonimiškas rašė...

O ką reiškia naujoji raidelė Q prie šlovingųjų (prisiminiau "pride") LGTB?

Kiemsargis rašė...

Koks teismas? Lenkijos? Nesolidu kažkaip...Vat jei taip nutartu ,tarkim, koks Europos Žmogaus Teisių Teismas, tai jau būtu rimta.

Unknown rašė...

Radau iškrypimų rūšių sąrašą, bet jis, be abejonės, ne visas: mokslininkai medikai išskiria zoofiliją, fetišizmą, transvestitizmą, apotemnofiliją, heterochromofiliją, automonoseksualizmą, pormografijomaniją, pigmalionizmą, retifizmą, pirolagniją ir piromaniją, ekskrementofiliją, urolagniją, koprofiliją, koprofagiją, nekrofiliją, sadomazochizmą, flageliaciją...

Unknown rašė...

Iš Reilly'o: "Drausti sodomiją imta labai seniai. Per visą Vakarų civilizacijos istoriją priimant sprendimus dėl homoseksualiai besielgiančių asmenų dalyvaudavo valstybė. ... Pagal Romos teisę homoseksuali sodomija bausta mirtimi." Toliau - Anglijoje karališkieji teismai paskelbė sodomiją nusikaltimu. W. Blackstone'as apibūdino "šį gėdingą nusikaltimą prigimčiai" kaip blogybę, "kur kas baisesnę nei išprievartavimas". ... Nuspręsti, kad homoseksualios sodomijos aktas turi būti kažkaip ginamas lyg fundamentali teisė - atmesti tūkstantmečių moralės pamokas".
Taip kad sodomofobijos terminas, vartojamas tokiu požiūriu, nėra joks "propagandinis demagoginis".

Anonimiškas rašė...

Ruoskites Lietuvos profesura,jie atzigiuoja ir jie nenusiteike deretis:)


Professor Jordan Peterson Swarmed by Narcissistic SJW Ideologues after UofT Rally/youtube

Pikc rašė...

Nebūtinai - gali būti "queer" (kiek supratau pagal žodyno paaiškinimą - "plataus profilio" iškrypėliai). Taip pat dar yra I - "interseksualai" (liaudyje vadinami vištgaidžiais), o eilėje laukia Z (zoofilai), P (pedofilai), N (nekrofilai) - parafilijų sąrašas ilgas. Visi yra "mažumos" ir visiems reikia "teisių", nes "after all, love is love" (TM). :) Tiesa, nusimato ginčų dėl raidžių, nes, pvz. incesto propaguotojai pretenduos į tą pačią raidę, kaip ir "vištgaidžiai", o gerontofilams teks varžytis su pederastais dėl "G". :)

Pikc rašė...

Žinote, zoofilija, pedofilija ir kiti iškrypimai Vakarų civilizacijoje irgi nebūdavo priimami su entuziazmu. Vadinasi, tamstos svarstymais remiantis, galima kalbėti apie, atitinkamai, "zoofobiją", "pedofobiją" (beje, pažiūrėkite į šitų "progresyvių" žodžių reikšmes ir įvertinkite visokių "homofobijų" morfologijos "logiką")?
Ė, pala - o juk yra krūvos nusikaltimų, už kuriuos smerkiama ir baudžiama. Kuo ne pagrindas "prikepti" naujų "fobijų"? Visokių nusikaltėlių advokatai vietoj ilgų išvedžiojimų galės tiesiai-šviesiai kaltintojams pareikšti, kad anie yra atitinkami "-fobai", ir viskas. :D
Galima ir buitiniame lygmenyje pažiūrėti: pvz., jei mano šuo pridergė ant tamstos pievelės, tai siūlyčiau nesipiktinti, jei nenorite patapti skilofobu beigi koprofobu. Ir pastebėkite - jokios demagogijos! Tikrai-tikrai! :D

Unknown rašė...

Neturi ką veikti, ar ką? Pasiguglink "fobijų rūšis" ir aptiksi jų bent kelis šimtus. Aš, pvz., nejaukiai jaučiuos, kai reikia naudotis liftu (klaustrofobija), ir už tai manęs niekas nuo atsakomybės neatleidžia. Pasižiūrėk, kuo skiriasi fobija nuo baimės (tiesą sakant, aš irgi nežiūrėjau). O kuo čia dėta morfologija? Negalima jungti lietuviško ir tarptautinio kamieno, jei teisingai atsimenu. O kas čia negerai?
Jota

Anonimiškas rašė...

Iš šalies atrodo kaip nesusikalbėjimas. Pikc apie tai kaip naujoji seksualinių mažumų privilegijų ideologija šios rūsies terminologiją (fobijos) daro etiketėmis ir kaltinančiais štampais. O Jota apie terminologijų darymą, prasmes ir istoriškumą.

Anonimiškas rašė...

Nereikia toliau eiti-štai,Telšiuose,dorinio auklėjimo mokytoja,siekdama elgtis sąžiningai,remdamasi dr.P.Camerono viešai skelbtais duomenimis(žinomas mokslininkas specializuojasi visuomenės seksualinėje politikoje)be kaltės jau yra teisiama už akių,kadangi,remdamasi šio mokslininko duomenimis,būtent supažindino mokinius su naujausiais tyrimais pagrįstais duomenimis.Šiandien ji yra plakama visokiausių rangų ir plauko valdininkų,kad paviešino mokslininko tyrinėjimų rezultatus ir įspėjo apie iššūkius,kurie laukia homoseksualių tėvų vaikų auklėjimą.Lietuvoje laukia tas pat-akademinio pažinimo neįmanomumas ir LGBT nuomonės sklaida,eliminuojant bet kokią kitokią nuomonę,net ir paremtą moksliniais duomenimis.

Anonimiškas rašė...

Priklausomybė, jų yra begalės, narkotikai, alkoholis, kleptomanija, o dabar radosi seksomanija, ir ji progresuoja, nes eina su orgazmu, kuris duotas gamtos populiacijos pratęsimui, bet jį dvikojis padaras ima naudoti kitais tikslais, ir tie kurie labai įsijaus, paprasčiausiai išnyks.

Anonimiškas rašė...

Manau ,kad reikėtų trumpinti-sodofobas(nuo žodžio Sodomija)

item