Teismas įpareigojo atsiprašyti mokslininko, kuris LGBT aktyvistų buvo išvadintas homofobu

Lenkijos apeliacinis teismas pritarė žemesniosios instancijos teismo sprendimui pripažinti LGBTQ asociacijos „Pracownia Różnorodności“ ka...

Lenkijos apeliacinis teismas pritarė žemesniosios instancijos teismo sprendimui pripažinti LGBTQ asociacijos „Pracownia Różnorodności“ kaltę už mokslininko dr. Paulo Camerono šmeižtą. Teismas asociacijai liepė paskelbti viešą atsiprašymą.

Šeimos tyrimų institutas, kuriame dirba dr. Paulas Cameronas, publikavo su homoseksualumu susijusius empirinius tyrimus, iššaukusius ypač priešišką LGBTQ reakciją. Mokslininką nudžiugino ketvirtadienį priimtas teismo sprendimas: „Man įdomu, ar homoseksualai sugebės manęs atsiprašyti taip pat viešai ir plačiai, kaip mane šmeižė. Malonu teismo salėje pagaliau sulaukti teisingumo. Aš labai pavargau nuo homoseksualų skelbiamų melų, kurie yra priimami kaip tiesa“.

Dr. P. Cameronas yra amerikiečių psichologas, tyrėjas ir gydytojas, kuris specializuojasi visuomenės seksualinėje politikoje. Jis yra vienas produktyviausių mokslininkų pasaulyje, besispecializuojančių šioje srityje. Mokslininkas paskelbė pirmuosius duomenis, gautus iš atsitiktinai atrinktų heteroseksualių ir homoseksualių asmenų, kurie patvirtino trumpesnę homoseksualių asmenų gyvenimo trukmę. Jo tyrimai taip pat apima homoseksualių tėvų vaikų auklėjimą.

Dr. P. Cameronas daugelį kartų vedė paskaitas ar skaitė pranešimus Lenkijos universitetuose ir kitose vietose. Vieno iš pasirodymo metu Varšuvoje, mokslininko kalba buvo sutrukdyta kelių vulgarių aktyvistų, kurie laikė plakatą „Su gėjais viskas gerai! Užsi****, pone Cameronai!“. Keli aktyvistai buvo sulaikyti policijos ir nubausti pinigine bauda.

Asociacijos „Pracownia Różnorodności“ atstovai iš Torunės miesto Lenkijoje, puldami mokslininką už jo mokslinę veiklą, buvo itin aktyvūs. Jie apkaltino dr. P. Cameroną falsifikuojant tyrimus ir išvadino jį homofobu bei melagiu. Šie pareiškimai buvo išplatinti viešai internetu.

Aktyvistai taip pat siuntė atvirus laiškus Mokslo ir aukštojo išsilavinimo ministerijai ir įvairių aukštojo mokslo institucijų vadovams. Dėl šios kampanijos kai kurios švietimo institucijos atsisakė priimti dr. P. Cameroną kaip pranešėją ar konferencijų svečią, taip padarydami akademinį pažinimą neįmanomu.

2014 m. rugsėjį mokslininkas, kuris turi psichologijos daktaro laipsnį ir yra Rytų psichologijos asociacijos narys, pateikė skundą dėl šmeižto prieš aktyvistų grupę. 2015 m. liepą teismas ieškinį tenkino.

Teismas nusprendė, kad LGBTQ asociacijos veiksmai pakenkė mokslininko geram vardui ir mokslinei reputacijai. Teismas įpareigojo aktyvistų grupę išplatinti atsiprašymo laišką pagrindiniame organizacijos internetiniame puslapyje ir išsiųsti paaiškinimo laiškus universitetų vadovams, anksčiau gavusiems mokslininką šmeižiančią informaciją. Nors teismo sprendimas buvo apskųstas, tačiau apeliacinis teismas paliko jį galioti.

Mokslininko advokatas paaiškino, kad aktyvistų grupė teismo sprendimu privalo ne tik viešai atsiprašyti mokslininko ir išsiuntinėti laiškus į daugiau nei 35 Lenkijos universitetus, bet ir ištaisyti anksčiau publikuotus straipsnius savo portale, kuriuose yra juodinamas dr. P. Camerono vardas ir mokslinė reputacija.

„Apeliacinio teismo sprendimas įrodo, kad Lenkijos teisinė sistema neleidžia be įrodymų kaltinti ir šmeižti LGBT oponentų vien todėl, kad jų moksliniai darbai prieina kitokių išvadų nei norėtųsi LGBT šalininkams“, – teigė advokatas.

Parengta pagal Lifesitenews.com publikaciją

Susiję

Pasaulis 7544896894224897533
item