JAV ėmėsi karinių veiksmų prieš Siriją

Jungtinės Valstijos ėmėsi karinių veiksmų prieš Siriją. Iš amerikiečių karo laivų Viduržemio jūroje į taikinius Sirijoje paleista 59 spar...

Jungtinės Valstijos ėmėsi karinių veiksmų prieš Siriją. Iš amerikiečių karo laivų Viduržemio jūroje į taikinius Sirijoje paleista 59 sparnuotosios raketos „Tomahawk“.

Apie karinius veiksmus patvirtinęs Jungtinių Valstijų prezidentas sako, kad Amerika tokiu būdu stoja už teisingumą. Pasak Donaldo Trumpo, visos civilizuotos šalys turi dirbti, kad baigtųsi kraujo praliejimas Sirijoje.

„Šiandien nurodžiau surengti karinius smūgius Sirijos oro bazėje, iš kurios buvo surengta cheminė ataka. Užkirsti kelią ir atbaidyti nuo mirtino cheminio ginklo panaudojimo yra JAV nacionalinio saugumo interesas. Negali būti jokių klausimų, kad Sirija panaudojo cheminį ginklą. Taip ji pažeidė savo įsipareigojimus pagal cheminių ginklų konvenciją ir ignoravo Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą. Raginu kitas šalis prisijungti prie mūsų, siekiant sustabdyti žudynes ir kraujo praliejimą Sirijoje“, – teigia JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

Pranešama, kad per smūgį žuvo 4 Sirijos režimo kariai. Taip pat buvo sunaikinti oro bazės pakilimo takas, degalų talpyklos ir oro gynybos sistemos.

Vašingtonas patvirtina, kad Rusija buvo informuota prieš raketų paleidimą. Tokiu būdu siekiama užkirsti kelią veikti Sirijos oro pajėgoms ir sukurti saugias zonas civiliams.

Rusija reikalauja sušaukti skubų Jungtinių Tautų Saugumo tarybos posėdį ir svarsto nutraukti su Amerika karinį bendradarbiavimą.

Valstybės sekretorius Rexas Tillersonas teigia, kad po cheminio ginklo panaudojimo prieš gyventojus, Basharui al-Assadui nebus jokio vaidmens toliau valdant Sirijos žmones. Jo teigimu, jau pradėta burti ir tarptautinė koalicija, kuri padėtų priversti Sirijos lyderį pasitraukti iš valdžios.


Susiję

Šiaurės Amerika 6686688919529139157
item