Harvardo universitetas: studentai gali kasdien keisti savo lytį, o kitoks požiūris yra smurto forma

Vienu iš geriausių pasaulyje laikomas Harvardo universitetas išleido studentų vadovą, kuriame teigiama, kad žmogaus lytis gali „keistis k...

Vienu iš geriausių pasaulyje laikomas Harvardo universitetas išleido studentų vadovą, kuriame teigiama, kad žmogaus lytis gali „keistis kasdien“, o sakymas, kad tai netiesa, yra „smurto forma“.

Homoseksualų aktyvistų, dirbančių Harvardo universiteto LGBTQ studentų gyvenimo biure, su finansine universiteto parama išleistame vadove studentams šie drąsinami „kovoti su transfobija“.

Tarp kitų teiginių, kurie leidinyje pristatomi kaip neginčijami faktai, rašoma, jog „egzistuoja daugiau nei dvi lytys“. „Lytis yra nestatiška ir gali keistis“, rašoma vadove. Lyčiai apibrėžti jame vietoj tradicinės sex vartojama sąvoka gender, reiškianti „socialinę lytį“, esą galinčią besiskirti nuo biologinės lyties.

Be to, studentų vadove kritikuojami studentai, turintys tik „dvilypį“ mąstymą - pripažįstantis tik dvi lytis ir besivadovaujantys „biologiniu esencializmu“ - manymu, jog berniukas būtinai yra berniukas, o mergaitė būtinai yra mergaitė. Kaip teigiama vadove, tokie studentai „kelia pavojų transeksualių žmonių gyvenimams“.

Kreipimasis į vyrą vyrišku įvardžiu laikomas išpuoliu prieš „socialinę lytį“ ir prilyginamas rimtam nusižengimui. Tradicinis ir prigimtinis mąstymas apie lytis vadinamas „transfobiška dezinformacija, kuri yra sistemiško smurto forma“.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją

Susiję

Pažangos ideologija 2915094258307559248

Rašyti komentarą

10 komentarų

Anonimiškas rašė...

joo,žinoma tarp kojų,esanti lytis,Harvardo proto bokštams,nieko nereiškia.Kaip rusai sako -očevidno,no neverojatno...

Anonimiškas rašė...

pasirašius Stambulo konvenciją tai būtų visiškai normali praktika, to gi ten ir siekiama - įtvirtinti socialinę lytį ir keisti žmonių mąstymą bei elgesį.

Skviarnialis rašė...

Labai pažangus universitetas. Pagarba.

Anonimiškas rašė...

Idomus dalykai vyksta vakaru universitetuose.Stai LGBTQ viename Kalifornijos universite,organizavo diskusija apie gyvunini(gyvulini) seksa.Yra ,tokia zmoniu grupe,kuri persirengia zmogaus dydzio gyvuna imituojanciais kostiumais ir..

Tikrai,tikrai nejuokauju:) "Public university to host talk on animal-based sex fetishes" google

žara rašė...

"kritikuojami studentai, turintys tik „dvilypį“ mąstymą - pripažįstantis tik dvi lytis ir besivadovaujantys „biologiniu esencializmu“"

Siūlau surengti mokslinę matematikų diskusiją, kad vien tik + ir - yra pasenęs požiūris. Taip pat ir informatikų: manyti, kad visa informacija yra tik 0 ir 1 - primityvu. Taip pat ir filosofų: kad kažkas gali tik būti arba nebūti - atgyvena.
:)

Anonimiškas rašė...

Tiesa, filosofai jau spėjo išmąstyti, kad dar galima buvoti, esėti ar šiaip egzistuoti :)

Anonimiškas rašė...

Mūsų universitete per sociologijos paskaitą pasakojo apie, kaip jūs įvardijote,, gyvūninį seksą'', o kitaip furries. Tad nereikia ir vakarų universitetų:))

Kiemsargis rašė...

Jokių diskusijų! Gūglinam čia:Amerikos filosofų asociacijos nariai nuo šiol privalės pritarti vienalytėms „santuokoms“

Anonimiškas rašė...

Na jei mūsų "elito" geriausi draugai taip nusprendė, vadinasi taip ir turi būti. Atsiris bangos ir iki Lietuvos. O tie, kuriems tai kels nepasitenkinimą ir atrodys prieštaraują žmogaus prigimčiai - beliks tik baimingai įsispraudus į kampą patilėti. Taip sakant, išreikšti savo teisę į kitos nuomonės turėjimą tylomis. Nes, neduok dieve, kas nors apie jus įdės ką nors "skatinančio neapykantą mažumoms" - lėksite iš darbo, kaip kamštis iš butelio. Taip greičiausiai atsitiks vienai tikėjimo mokytojai, kur švietimo ministrei pakako nuotraukos feisbūke, kad ir apkaltintu ir nuteistu. Kažin kokia bus katalikų bendruomenės reakcija? Tikriausiai "ne mano pupos, ne mano kiaulės"... (kaip Kukuraičio). Tada kam stebėtis, kad tikėjimas Lietuvoje (kaip ir ES) silpsta?

ale, rašė...

Beviltiška ginčytis kaip su psichiniais ligoniais, taip ir su sukčiais specialiai keliančiais sumaištį. Ir vieni, ir kiti kiša savas tuščias galvas, kur tik bent kokį plyšį randa... Pirmi, kad neskiria iš tikrųjų, kas tinkama; kiti - galvoja, jog tokiu absurdu įmanoma įtikinti visus.

- Harvarde nebe universitetas, ten jau senokai šešta palata.

item