Egipte Verbų sekmadienį įvykdyti du išpuoliai prieš krikščionis, žuvo 44 žmonės

Krikščionims minint Verbų sekmadienį Egipte islamistai įvykdė sprogimus dvejose koptų ortodoksų bažnyčiose, dėl kurių žuvo 44 žmonės. ...

Krikščionims minint Verbų sekmadienį Egipte islamistai įvykdė sprogimus dvejose koptų ortodoksų bažnyčiose, dėl kurių žuvo 44 žmonės.

27 žmonės žuvo per sprogimą Šv. Jurgio bažnyčioje Tantos mieste, dar apie 70 buvo sužeista. Tuo metu bažnyčioje koptai šventė Verbų sekmadienį. 

Antrasis sprogimas įvyko po kelių valandų šalia Aleksandrijos Šv. Morkaus katedros. Dėl jo žuvo 17 žmonių.

Sprogimą Aleksandrijoje įvykdė savižudis sprogdintojas, mėginęs prasiveržti į bažnyčią, kurioje Verbų sekmadienio apeigoms vadovavo koptų popiežius Tawadrosas II, bet policininkams neleidus jam patekti į vidų, jis susisprogdino lauke.

Atsakomybę už abu išpuolius prisiėmė „Islamo valstybė“. Pastaruoju metu Egipto krikščionys patiria vis daugiau išpuolių, vykdomų islamistų grupuočių. Krikščionys sudaro apie 10 proc. Egipto gyventojų.



Susiję

Pasaulis 3476032630906850894

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Laukiu kol portaluose ir feisbuke masiškai ant nuotraukų atsirasdinės permatomi kryžiai su Kristaus kančia, Egipto vėliavos ir užrašai - aš esu Krikščionis, arba mes visi koptai.

Pikc rašė...

Geras! :D

item