70 proc. vengrų palaiko sprendimą, apsunkinsiantį G. Soroso įkurto universiteto veiklą

G. Sorosas ir V. Orbanas Net 70 proc. vengrų remia šalies parlamento sprendimą priimti įstatymo pataisas, gerokai suvaržančias milijard...

G. Sorosas ir V. Orbanas
Net 70 proc. vengrų remia šalies parlamento sprendimą priimti įstatymo pataisas, gerokai suvaržančias milijardieriaus George'o Soroso įsteigto Vidurio Europos universiteto galimybes veikti Vengrijoje.

Šalyje veikiančio „smegenų centro“ Századvég Foundation atlikta Vengrijos gyventojų apklausa parodė, kad daugiau nei du trečdaliai vengrų palaiko sprendimą įvesti naujas taisykles šalyje veikiantiems užsienio universitetams.

Telefonu buvo apklausta daugiau nei 1000 Vengrijos piliečių. Iš apklaustų asmenų 86 proc. atsakė žinantys apie įstatymo pataisas ir su jomis susijusius protestus. 72 proc. apklaustųjų atsakė manantys, kad dėl šio klausimo nėra poreikio rengti referendumo.

Už įstatymo pataisas balsavo 123, prieš - 38 parlamentarai. Praeitą savaitę įstatymą pasirašė prezidentas Janosas Aderis.

Įstatymo pataisomis nustatoma, kad visi užsienio universitetai turi turėti bazę ir toje šalyje, kurioje yra registruoti. Jei norės ir toliau veikti, Vidurio Europos universitetas turės iki kitų metų sausio įsteigti antrą tokią pat bazę Niujorke, kur yra registruotas, ir užtikrinti, kad Vengrija ir Jungtinės Valstijos per pusmetį pasirašytų dvišalį susitarimą.

G. Sorosas žinomas dėl naudojimosi ir manipuliavimo didžiaisiais pasaulio įvykiais, siekiant ideologinių bei finansinių interesų. Praeitais metais DCleaks.com nutekinti George'o Soroso valdomo Atviros visuomenės fondo dokumentai atskleidė, kaip išleidžiant šimtus milijonų JAV dolerių kairiųjų iniciatyvų paramai buvo kišamasi į valstybių vidaus politiką visame pasaulyje.

Nutekinti dokumentai, pavyzdžiui, parodė daugiamilijoninę Soroso paramą naujajai Europos Sąjungos pabėgėlių politikai, siekiant Europą užgriuvusią imigracijos krizę paversti „naująja norma“ ir „pastovia būsena“.


Susiję

Pasaulis 4053793238168823360
item