Vyriausybė siūlo didinti mokslininkų atlyginimus

Vyriausybė pritarė įstatymo projektui, kuriuo siūlo keisti  mokslininkų darbo apmokėjimo sąlygas ir padidinti jų atlyginimus. Ministr...

Vyriausybė pritarė įstatymo projektui, kuriuo siūlo keisti  mokslininkų darbo apmokėjimo sąlygas ir padidinti jų atlyginimus.

Ministrų kabineto nuomone, pareiginės algos koeficientas turėtų būti nustatomas atitinkamai pareigybei, o priedai ir priemokos – konkrečiam darbuotojui. Taip pat mokslininkų stažuotojų ir mokslo darbuotojų bei tyrėjų pareiginės algos koeficientai būtų tapatūs. Siūloma, kad ne tik šie asmenys, bet ir institutų vadovai, jų pavaduotojai, moksliniai sekretoriai gautų valandinį atlygį už pedagoginį darbą.

Be to, siūloma, kad konkretūs instituto darbuotojų pareiginės algos koeficientai, skiriami priedai ir priemokos būtų nustatomi, vadovaujantis patvirtintais kriterijais, atsižvelgiant į  atliekamų užduočių ar tyrimų sudėtingumą, vykdomų projektų ar užsakymų specifiką.

Vyriausybė pritaria institutuose dirbančių mokslo darbuotojų ir tyrėjų apatinių atlyginimų ribų didinimui 50 proc. (nuo 468,6 iki 703,4 Eur), vyresniųjų mokslo darbuotojų – 27 proc. (nuo 553,8 iki 703,4 Eur), mokslinių sekretorių – 8 proc. (nuo 653,2 iki 703,4 Eur).

Skaičiuojama, kad tam įgyvendinti šiais metais reikės 3,1 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų. Kadangi jos buvo iš anksto suplanuotos, papildomai šių lėšų ieškoti nereikės. Šiam įstatymo projektui dar turės pritarti Seimas.

Susiję

Ekonomika 8270459985557789163

Rašyti komentarą

item