Vengrija atsisako atgal priimti į Švediją išvykusius migrantus

Švedija mėgino grąžinti į Vengriją 5 tūkstančius iš ten atvykusių migrantų, bet Budapeštas atsisakė juos priimti. Galimas daiktas, kad da...

Švedija mėgino grąžinti į Vengriją 5 tūkstančius iš ten atvykusių migrantų, bet Budapeštas atsisakė juos priimti. Galimas daiktas, kad dabar klausimas bus sprendžiamas teisme.

Tai pirmadienį pranešė laikraštis „Svenska Dagbladet“.

„Mes gavome beveik 5 tūkstančių asmenų, kurie buvo įregistruoti kaip pabėgėliai Vengrijoje, bylas, bet kai mes juos ten siunčiame, jų nepriima“, - cituoja leidinys Švedijos teisingumo ir migracijos ministrą Morganą Johanssoną.

Švedijos vyriausybė pareiškė, kad Vengrija esą pažeidžia Dublino konvenciją, pagal kurią pabėgėlis turi gauti prieglobstį pirmoje patikimoje šalyje, į kurią jie atvyko. Jeigu vėliau pabėgėlis išvažiuoja į kitą ES valstybę, jis turi būti grąžintas iš ten į atvykimo šalį.

Pirmadienį ES migracijos reikalų komisaras Dimitris Avramopulos Vengrijoje svarstė šią problemą su šalies valdžia. Jeigu jam nepavyks jos įtikinti, kad reikia priimti migrantus, atvykusius į Švediją iš Vengrijos, tai, pasak M. Johanssono, Stokholmas turės kreiptis į ES teismą.


Susiję

Pasaulis 342273696480003005

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo,"pirmoje patikimoje šalyje".Nuo kada migruojant iš Afganistano,Pakistano Sirijos ar kokios Afrikos,Vengrija tampa pirma šalimi.Gal ką praleidau-pasislinko šalių sienos? Ar švedai jau ir geografijos nesimoko?

Nežiniukas rašė...

Na, niekas netrukdo aiškinti įvairiai tą Dublino konvenciją. Kadangi atbėgėlis traukė į Eurosąjūzą, tai kodėl netinka, kad Vengrija - pirmoji patikima šalis Eurosąjūze?

Su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis pagal Dublino konvenciją.

Ne veltui rusai sako - zakon kak dyšlo - kuda pavernul, tam i vyšlo.

Anonimiškas rašė...

Pas švedus kairė nežino ką daro dešinė: viena jų ministrė prisiekė meilę isis kovojusiems banditams , anot jos kovotojams...Siūlė leisti jiems grįžti atgal , suteikiant visokias reabilitacijos programas.
Meilė negali būti diferencijuojama arba santykinė- arba visus myli, arba nė vieno. Jeigu myli ir banditus , tai mylėk ir tuos , kurie dar nesusitepę žmonių krauju, nors atbėgo pasišildyti gausiomis pašalpomis

item