Upsaloje sparčiai daugėja migrantų vykdomų seksualinių nusikaltimų ir vagysčių

Vos per vienerius metus seksualinių nusikaltimų skaičiui pakilus daugiau nei 60 procentų, o „vaikams pabėgėliams“ apiplėšinėjant pensinin...

Vos per vienerius metus seksualinių nusikaltimų skaičiui pakilus daugiau nei 60 procentų, o „vaikams pabėgėliams“ apiplėšinėjant pensininkus, kad galėtų sumokėti už narkotikus, policija Švedijos mieste Upsaloje pripažįsta, kad nusikalstamumas čia pasiekė dar neregėtą lygį.

„Tai iššūkiai, su kuriais mes dar niekada anksčiau nebuvome susidūrę“, - pareiškė Upsalos policijos komisaras Danielis Larssonas, cituojamas policijos spaudos pranešime, kuriame taip pat rašoma, jog miestas išgyvena „visiškai naują gatvių situacija [...], palyginus su situacija vos prieš kelis metus“.

Tarp 2015 metų vasaros ir 2016 metų vasaros mieste net 60 proc. išaugo apiplėšimų skaičius. Policija praneša, kad pareigūnai patruliuodami jaučia „įtemptą klimatą ir sumažėjusią pagarbą jų profesijai“.

Miesto policijos teigimu, vienas iš pagrindinių faktorių, lemiančių padidėjusį nusikalstamumą, yra išaugęs stipriųjų narkotikų vartojimas. Pranešama, jog smarkiai išaugo jaunų žmonių, priklausomų nuo heroino ir panašių stipriųjų narkotikų, skaičius.

D. Larssono teigimu, išaugęs apiplėšimų skaičius tiesiogiai susijęs su staigiu heroino vartojimo išplitimu, nors su tuo susijusių problemų prieš tai miestas beveik neturėjo. Policijos komisaras teigia, kad šiuo metu mažiausiai 90 nepilnamečių vadinamųjų pabėgėlių, gyvenančių pabėgėlių centre, vartoja šį narkotiką.

Tarp heroino vartotojų ypač daug asmenų, atkeliavusių iš Afganistano. D. Larssono manymu, taip yra todėl, kad Afganistane plačiai paplitęs ten auginamo opiumo naudojimas.

Vis nesaugiau Upsaloje jaučiasi ne tik praeiviai, bet ir parduotuvių darbuotojai. Pastaruoju metu išaugo parduotuvių apiplėšimų skaičius, pasitelkiant metodą, kuomet didelė gauja jaunų vyrų įžengia į parduotuvę, dalis jų atitraukia darbuotojų dėmesį, o kiti tuo metu vagia prekes.

Nuosaikiųjų partijai priklausanti parlamentarė Marta Obminska kreipėsi į šalies vidaus ministrę, pareiškdama susirūpinimą dėl Upsaloje augančio nusikalstamumo. Jos teigimu, dabar jau ir kiti „žmonės, ne tik mergaitės“ bijo išeiti iš namų.

„Ir taip yra ne tik naktį. Žmonės vengia pabėgėlių centro ir kai kurių miesto dalių. Juos iš nugaros puldinėja peiliu ar šautuvu ginkluoti asmenys. Tai ne ta Upsala, kurios mes norime. Policijos duomenimis, Upsaloje yra 90 be tėvų į šalį atvykusių nepilnamečių pabėgėlų, kurie yra priklausomi nuo heroino. Apiplėšimus taip pat vykdo gatvės vaikai iš Maroko. Įtariama, kad jie sudaro didelę dalį asmenines vagystes atliekančių asmenų“, - teigiama parlamentarės pareiškime.

Švedijos valdantieji jau kurį laiką stengiasi diskredituoti tvirtinimus, kad visas šias problemas sukėlė jų atvirų sienų politika. Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas neseniai atkreipė dėmesį į situaciją Švedijoje, pareikšdamas, kad dėl masinės imigracijos šalis „patiria problemas, apie kurias anksčiau net negalėjo pagalvoti“.

Kritikuodamas D. Trumpo kalbą, Švedijos ministras pirmininkas Fredrikas Reinfeldtas pareiškė, kad ji skirta parodyti, jog plataus masto migracija į šalį atneša problemas, nors iš tikrųjų masinė imigracija į Švediją esą net pavertė šalį saugesne.

Tačiau šalies integracijos ministrė Ilva Johansson papuolė į nemalonią situaciją, kai turėjo atsiprašyti dėl savo klaidingų teiginių BBC televizijos eteryje, kai pareiškė, kad išprievartavimų skaičius šalyje mažėja. Atkreipus dėmesį, jog per pastaruosius metus išprievartavimų padaugėjo 13 proc., ministrė pripažino savo klaidą.

Parengta pagal Breitbart.com publikaciją


Susiję

Pasaulis 5133475081626054242

Rašyti komentarą

item