Švedijos ministrė: grįžtančius Islamo valstybės kovotojus reikia priimti ir integruoti

Švedijos kultūros ir demokratijos ministrė Alice Bah Kuhnke siūlo musulmonus, išvykusius iš šalies į Artimuosius Rytus kovoti po Islamo v...

Švedijos kultūros ir demokratijos ministrė Alice Bah Kuhnke siūlo musulmonus, išvykusius iš šalies į Artimuosius Rytus kovoti po Islamo valstybės vėliava, įsileisti atgal ir padėti „integruotis į visuomenę“.

Ministrė tokį siūlymą išsakė valstybinio transliuotojo SVT eteryje, kuriame diskutuota apie tai, kad apie 300 musulmonų iš Švedijos išvyko kovoti už Islamo valstybę ir kitas teroristines grupuotes, o pusė iš jų jau grįžo atgal į Švediją.

„Juos reikia vėl įtraukti į mūsų demokratinę visuomenę“, pareiškė ministrė.

Kelios Švedijos savivaldybės jau ėmėsi bandyti integruoti grįžtančius islamistus, tačiau keistomis priemonėmis. Pavyzdžiui, Lunde grįžusiems islamistams siūloma nurašyti skolas, apmokėti vairavimo pamokas ir suteikti nemokamą būstą.

Taip pat neseniai paaiškėjo, kad Švedija mokėjo išmokas islamistams net tada, kuomet jie kovojo Artimuosiuose Rytuose.


Susiję

Pažangos ideologija 4461750109005893071

Rašyti komentarą

14 komentarų

saruru rašė...

Atrod kad ministrė gerokai padaugino tik tokiu atveju ne su žiniasklaida reika bendrauti o eiti ir išsimiegoti

Anonimiškas rašė...

joo,dar švedai nori "pabėgėlius įdarbinti kalėjimuose virėjais ir PRIŽIŪRĖTOJAIS.Išradingi tie tolerstai-jau atrodo,kaip rusai sako, "dalše niekuda",o -žiūrėk,ima ir vėl ką nors sugalvoja.Vis tik nenustoju stebėtis švedų kantrybe...

Pikc rašė...

Šitai "tikrai švedei" gražia švediška pavarde Alice Bah Kuhnke (ir, kaip skandinavei ir pridera, mėlynakei blondinei :D) joks miegas nepadės. Ir švedams, tokias ypatas valdžion renkantiems, vargu ar kas bepadės. Maža jiems būti prievartavimų sostine - nusprendė ir terorizmo sostinės laurų siekti. :)

rašė...

Nesupratau esmės. Integruos tuos, kurie kovoja už ,,Islamo valstybę?"

Pikc rašė...

Taigi čia liberalu, progresyvu beigi tolerantiška! O visi nepritariantys yra retrogradiški rasistai, ksenofobai beigi islamofobai! :D
Iš tikro, tai tie vargšai pabėgėliai važiavo už Islamo valstybė kovoti tik todėl, kad vietinė visuomenė nebuvo pakankamai tolerantiška ir per menkai užtikrino vargšų pabėgėlių komfortu ir teisėmis. Na, ir dar tie pabėgėliai greičiausiai vieniši jautėsi. Todėl reikia priimti dar daugiau pabėgėlių, sukurti jiems dar geresnes sąlygas ir duoti jiems dar daugiau teisių. Ir bevizį režimą su Islamo valstybe - kad galėtų nekliudomi po kovų grįžti Švedijon pailsėt, o paskui vėl važiuoti atgal. Na, arba ne važiuoti, o pritaikyti Islamo valstybės kovotojų gretose įgytą patirtį Švedijoje. :)

Remigijus rašė...

Straipsnelis puikus ir vietoje, tik komentatoriai lyg "plionkę pametę" - ideologinius viso šito reikalo pagrindus.
Švedija akivaizdžiai tampa Europos tradicinės krikščioniškosios civilizacijos duobkasių lyderiu.
Omanai, are you here?

Anonimiškas rašė...

joo, nereikia net švedų:eina gandas,kad EP nariai, rengiasi balsuoti už -"Būtina kovoti su neigiamu požiūriu į migraciją ir plėtoti teigiamus argumentus"(gal ir ne visai tikslus vertimas,bet prasmė-daugiau nei aiški)

Anonimiškas rašė...

matyt ministrė labai nori ant galvos maišo su plyšeliais akims

Anonimiškas rašė...

Tai sustiprins ,,Vysegrado ketverta'' - panasiu politiniu dariniu gali asirasti ir daugiau. Kitos naujosios ES nares - Bulgarija, Rumunija, Slovenija, Kroatija - taip pat turi aisku pooziuri.

Nežiniukas rašė...

O ką reiškia integracija praktiškai?

Visi tik ir kalba apie integraciją, o kas tai yra?

Anonimiškas rašė...

Tegul ministrė pati kokiems metams ten ,,integruojasi'', o paskui papasakos, kaip sekėsi.

Juozas rašė...

gerai sugalvojo ministrė. Jau dabar Turkija priėmusi 3 mln.pabėgėlių, savo galinga krūtine dengia Europą. Bet ant Turkijos visokie runkeliai taip varo, kad jai teks praleisti tuos nelegalus, pavyzdžiui į Švediją, ir kuo daugiau, tuo geriau

Pikc rašė...

Man panašiau, kad ta Turkija ne "savo galinga krūtine dengia Europą", bet naudoja nelegalus kaip spaudimo priemonę: "nedarysit, kaip norim - paleisim visus kebabus ant jūsų!". O sajūzo impotentai žino, kad turkai gali paleisti - ir žino, kad patys, būdami impotentais, nieko nepadarys. Na, nebent "neonacei" vengrai kažkiek apgintų. :)
Iš kitos pusės, patiems turkams nelegalai irgi veiksmingi tik kaip spaudimo priemonė - paleidęs jau nesukontroliuosi, ir į tai, kas po to liks iš nutolerastėjusio sajūzo, nelabai vertės veržtis. Tokia, sakyčiau, truputį patinė situacija. :)

Unknown rašė...

BLT. Eina NX. Tokiai ruberoidinei ,,ministrei" - tik tokius epitetus begaliu išreikšti....

item