Susivienijusių Ukrainos patriotų pasirašytas Nacionalinis manifestas

Kovo 16 –ąją pagrindinės Ukrainos tautinės politinės organizacijos bei judėjimai pagaliau nusprendė sujungti savo jėgas ir Kijeve pasiraš...

Kovo 16 –ąją pagrindinės Ukrainos tautinės politinės organizacijos bei judėjimai pagaliau nusprendė sujungti savo jėgas ir Kijeve pasirašė Nacionalinį manifestą. Pasirašiusieji manifestą išreiškė ne tik ketinimus vieningai dalyvauti politinėje veikloje, bet ir suformavo naujas gaires Ukrainos valstybei, siekdami pastatyti didžią nacionalinę valstybę. Tekste pabrėžiama svarba kurti nauja geopolitinį vektorių tarp Rytų ir Vakarų, pripažinti teritorijas Krymo ir Donecko regione okupuotomis bei imtis neatidėliotinų pertvarkų šalies politinėje ir teisėsaugos sistemoje.

Skaitytojų dėmesiui skelbiame pilną pasirašyto manifesto tekstą.


***

JUNGTINIO TAUTINIO SUVAŽIAVIMO
NACIONALINIS MANIFESTAS

Mes, Ukrainos tautininkai, stebėdami katastrofinę mūsų šalies padėtį ir siekdami sukurti ir pastatyti didžią nacionalinę valstybę, kuri užtikrintų ukrainiečių gerovę ir vaikų ateitį, remdamiesi mums visiems fundamentaliais, nenuginčijamais ir neliečiamais principais, vienijam savo pajėgas bei šiam tikslui pasiekti siūlome tokį pagrindinių žingsnių planą: 

1. Įtvirtinti, kad valstybinės politikos prioritetas būtų Ukrainos nacionalinių interesų realizavimas.

2. Suformuoti naują Ukrainos geopolitinį vektorių – orientaciją ne į Vakarus ar į Rytus, o į naujos europinės vienybės įtvirtinimą: Baltijos ir Juodosios jūrų valstybių sąjungą.

3. Visuose tarptautinės diplomatijos lygmenyse pripažinti Rusijos Federaciją valstybe-agresore. Nutraukti su Rusijos Federacija diplomatinius santykius, blokuoti okupuotas teritorijas, sustabdyti rusiško verslo veiklą Ukrainoje, įvesti sankcijas rusiškam kapitalui, prekėms ir paslaugoms.

4. Įstatymiškai pripažinti “ORDLO” (Okupuoti Donecko ir Lugansko sričių rajonai) okupuotomis teritorijomis ir sukurti realų Krymo ir Donbaso išlaisvinimo iš okupantų planą. Nedelsiant pradėti įgyvendinti žvalgybines-diversines, ekonomines ir informacines šio plano dalis.

5. Ryšium su tuo, kad buvo pažeistas Budapešto memorandumo susitarimas, susigrąžinti teisę į branduolinio potencialo, kaip fundamentalaus nacionalinio saugumo pagrindo, atnaujinimą.

6. Sukurti aukšto technologinio lygio profesinę kontraktinę armiją, o taip pat, teritoriniu principu sukomplektuotą rezerevistų armiją.

7. Įstatymiškai įtvirtinti teisę į ginkluotą gynybą ir laisvą ginklo nešiojimą.

8. Išvalyti ukrainietišką informacinę erdvę nuo priešiškos propagandos. Ugdyti tradicines vertybes, stiprinti tautinę sąvimonę ir orumą. Ukrainiečių kalbai užtikrinti vienintelės valstybinės kalbos statusą.

9. Pravesti realią liustraciją kaip esminį valdžios išskaidrinimą, sugriežtinti kriminalinę atsakomybę už korupcinius nusikaltimus.

10. Priimti veikiančią Prezidento apkaltos procedūrą ir priimti visų lygių deputatų, teisėjų ir pareigūnų atšaukimo įstatymą.

11. Įvesti teisėjų ir tam tikrų kategorijų vietos valdininkų rinkimus.

12. Likviduoti oligarchinę santvarką: valstybės nuosavybėn perduoti dirvožemį, strateginius objektus ir įmones, neteisėtai privatizuotus po 1991 metų, likviduoti privačias monopolijas, nutraukti kapitalo perkėlimą į „ofšorus“.

13. Užtikrinti ukrainiečių darbuotojų teises ir sukurti sąlygas veikti profsąjungų judėjimams.

14. Priimti socialiai teisingą Mokesčių kodeksą, kuris prisidėtų prie smulkaus ir vidutinio verslo vystymosi.

15. Kaip valstybės energetinės nepriklausomybės garantiją užtikrinti nacionalinės branduolinės ir alternatyvios energetikos vystymąsi.

16. Uždrausti prekybą Ukrainos strateginiu resursu – žemės ūkio paskirties žeme.

17. Įvesti Konstituciją atitinkančią realią savivaldą, įkuriant savarankiškus ir didelius įgaliojimus turinčius teritorinės savivaldos vienetus.

18. Sutvarkyti migracinę politiką, kuri efektyviai kovotų su nelegalia migracija ir kurtų sąlygas ukrainiečių sugrįžimui į Tėvynę.

19. Atkurti teigiamas demografines šalies tendencijas: stiprinti tradicinės šeimos institutą, įtvirtinti tautinį-patriotinį ugdymą, kliautis jaunąja karta.

20. Padėti susikurti vieningai Bažnyčiai su savo centru Kijeve.

Šių nuostatų įgyvendinimui mes pasiruošę,atiduoti savo jėgas, turtą, o jeigu prireiks - gyvybę. 

Nacionalinis išlaisvinimo judėjimas „Dešinysis sektorius“, Andrij Tarasenko,
Partija „Nacionalinis korpusas“ (savanorių bataljonas „Azov“), Andrij Bileckij
Ukrainiečių sąjunga „Laisvė“, Oleg Tiagnibok
Jaunimo organizacija C14,  Sergij Mazur
Partija „Ukrainos tautininkų kongresas“, Stepan Braciunia
Organizacija OUN, Bogdan Červak

Versta iš Pravyysektor.info


Susiję

Užsienio politika 5195165202562233040
item