Sieks atstatyti Šventosios uostą

Nevyriausybinės Klaipėdos miesto organizacijos, Klaipėdos universiteto profesoriai bei Lietuvos jūrininkus ir žuvininkystės pramonei atst...

Nevyriausybinės Klaipėdos miesto organizacijos, Klaipėdos universiteto profesoriai bei Lietuvos jūrininkus ir žuvininkystės pramonei atstovaujančios asociacijos įteikė raštą Lietuvos Respublikos ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui, ragindamos atstatyti Šventosios uostą.

Kreipimosi rašte pažymėta, jog Lietuva yra vienintelė Baltijos jūros šalis, turinti tik vieną uostą. Iniciatyvos autoriai teigia, jog susiklosčius tokioms aplinkybėms, Lietuvai yra būtina investuoti į Šventosios uosto atstatymą ir plėtoti jūrų transportui nebūdingas veiklas, tokias kaip žvejyba, jūrinis turizmas ir rekreacija. 

Kreipimosi autoriai pažymi, jog dar 2003 m. buvo atlikta studija, kurioje buvo suformuluoti pasiūlymai dėl Šventosios uosto atstatymo ir veiklos krypčių. Studijoje taip pat nurodyta, kokiu būdu naujasis uostas pagyvintų regiono verslumą, sumažintų bedarbystę, pagyvintų prekybos ir aptarnavimo sferas. Deja, kaip ir pažymima rašte, nuolat trūko valdančiųjų sprendimo šias reformas įgyvendinti. Pasirašę kreipimąsi Klaipėdos visuomenės atstovai bei asociacijos kaltina buvusį susisiekimo ministrą Eligijų Masiulį šio projekto sustabdymu.

Iniciatyvos autoriai sieks, jog Šventosios jūrų uosto projektas būtų įtrauktas į Vyriausybės programą, numatant realius finansavimo būdus, darbų terminus ir už šio projekto įgyvendinimą atsakingas institucijas.


Susiję

Politika 8757228002358448578

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Kokios investicijos ir koks atsipirkimas? Tegul pensijas padidina ir tas lesas panaudoja darbo vietu sukurimui. Eilinis pinigu plovimas...

item