Seimo komisija pritarė Vyčio paminklo pastatymui Lukiškių aikštėje

Kovo 15 dieną Seimo Pasipriešinimo okupaciniams režimams dalyvių ir nuo okupacijų nukentėjusių asmenų teisių ir reikalų komisija posėdyje...

Kovo 15 dieną Seimo Pasipriešinimo okupaciniams režimams dalyvių ir nuo okupacijų nukentėjusių asmenų teisių ir reikalų komisija posėdyje pritarė idėjai, kad Lukiškių aikštėje turi būti pastatytas Lietuvą reprezentuojantis Vyčio paminklas.

Lukiškių aikštės Vilniuje sutvarkymo ir paminklo joje pastatymo klausimas sprendžiamas jau beveik dvidešimt metų. Dar 1999 m. vasario 11 d. priimtame Lietuvos Respublikos Seimo nutarime Dėl valstybės sostinėje esančios Lukiškių aikštės funkcijų įtvirtinta nuostata, kad Lukiškių aikštė Vilniuje formuojama kaip pagrindinė reprezentacinė Lietuvos valstybės aikštė su laisvės kovų memorialiniais akcentais.

Būtent Vytis taptų centriniu akcentu, įamžinant Lietuvos laisvės kovotojus ir atspindint Laisvės kovų istoriją.


Susiję

Politika 6358696591257958076

Rašyti komentarą

6 komentarai

žara rašė...

Kad Vytis - tai šaunu. Tačiau šitam trūksta lietuviškos rimties, jis labiau primena kažkokį karį nuo stepių...

Man rodos, būsimas paminklas turėtų skleisti ne tik narsą, bet dar labiau pagarbą už Tėvynę galvas padėjusiems...

žara rašė...

Kad Vytis - tai šaunu. Tačiau šitam trūksta lietuviškos rimties, jis labiau primena kažkokį karį nuo stepių...

Man rodos, būsimasis paminklas turėtų skleisti ne tik narsą, bet dar labiau - pagarbą už Tėvynę galvas paguldžiusiems.

Ar ne labiau tiktų raitelis, ne puolantis, bet grįžtantis iš mūšio? Įvykdęs užduotį ir atsimindamas kritusius.

Pikc rašė...

Man apskritai keistos visokios fantazijos, kaip turi atrodyti Vytis - juk iš esmės pasirinkimas turėtų būti tik tarp Nepriklausomos Lietuvos ir dabartinio HERBO. Šitas, be abejo, yra geriausias iš konkurse dalyvavusiųjų - bet ar tai mūsų herbo Vytis?

Unknown rašė...

Lietuviška vytis -- visiškai kitokia, negu landsberginė . jokiam dokumente ir vėliavų rinkiniuose besirąžančio raitelio vietoj vyties niekas nevaizdavo. Vytis --ryžtingos,energingų žmonių tautos herbas. Gi landsberginis raitelis (su nevykėliškomis proporcijomis) -- tai ne Lietuvių tautos herbas

Anonimiškas rašė...

:))) cha cha cha stai kaip pareishke agresyvusis urboNAVYC! - ir visiems maucy! Nes jis cia gaspadorius - visas toks "shustras ir vykes", o ne kaip koks Nepriklausomybes Tevas Landsbergis! Ane? :)))

Ainis rašė...

Algimantas Urbonavičius - Konkursą organizavo visuomeninis Vyčio paramos fondas, prie ko čia Landsbergis?

Reiktų suprasti kad nebuvo tokio sumanymo nukopijuoti Vytį nuo dokumentų ir perkelti į aikštę. Tai paminklas Vyčio tema. Neidealus, mano skoniui, bet iš visų kandidatų labiausiai kompromisinis.

item