Pusantro milijono peruviečių protestavo prieš į mokyklų programą brukamą genderizmą

Savaitgalį 1,5 milijono peruviečių visoje šalyje protestavo prieš į mokyklas brukamą genderizmo ideologiją. Didžiausia demonstracija vyko...

Savaitgalį 1,5 milijono peruviečių visoje šalyje protestavo prieš į mokyklas brukamą genderizmo ideologiją. Didžiausia demonstracija vyko sostinėje Limoje, didelės demonstracijos taip pat surengtos Cusco ir Arequipa miestuose.

Peru vyriausybė šiuo metu svarsto valstybinių mokyklų programos atnaujinimą, siekdama į ją įtraukti lyties kaip socialinio konstrukto sampratą įvedančią genderizmo ideologiją, pagal kurią asmuo turi vadinamąją „lytinę tapatybę“, besiskiriančią nuo biologinės lyties.

Kampanijos „Neprasidėkit su mano vaikais“ ir demontracijų organizatorių teigimu, naujoji programa būtų „ideologinis ateinančios kartos smegenų plovimas“.

Peru prezidentas Pedro Pablo Kuczynski anksčiau yra palankiai kalbėjęs apie genderizmą, nors pastaruoju metu palankumą rodo katalikybei. Praeitais metais prezidentas net dalyvavo viešame šalies paaukojime Švenčiausiajai Jėzaus Širdžiai ir Nekaltajai Marijos Širdžiai.

Praeitais metais panašus, 100 tūkstančių žmonių sutraukęs žygis vyko Kolumbijoje, kur Jungtinės Tautos taip pat spaudžia į mokyklų programą įtraukti genderizmą. Šį siūlymą šalyje propagavo Švietimo ministerija, UNICEF bei Jungtinių Tautų populiacijos fondas.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją

Susiję

Pasaulis 4144797885342152219
item