Prancūzijos merui gresia 1800 eurų bauda už pasakymą, kad jo mieste per daug musulmonų

Prancūzijos pietuose esančio Bezjė miesto meras Robertas Menardas apkaltintas rasinės neapykantos kurstymu už tai, jog pasakė, kad jo mie...

Prancūzijos pietuose esančio Bezjė miesto meras Robertas Menardas apkaltintas rasinės neapykantos kurstymu už tai, jog pasakė, kad jo mieste yra per daug musulmonų mokinių.

R. Menardui, bendradarbiaujančiui su Marine Le Pen vadovaujamu Nacionaliniu frontu, gresia 1800 eurų bauda, jeigu jis bus pripažintas kaltu. Jei vyras per 60 dienų nesumokėtų baudos, jam gali grėsti net laisvės atėmimas.

„Vienoje mano miesto centre esančioje klasėje 91 proc. vaikų yra musulmonai. Akivaizdu, kad tai problema. Tolerancijai yra ribos.“

Teisme R. Menardas teigė nenorėjęs nieko „stigmatizuoti“, o tik pastebėjęs, kas vyksta Prancūzijos mokyklose. „Man neatrodo, jog tai gerai vaikams ir jų motinoms, kai egzistuoja mokyklos-getai“, - teigė meras.

2015 metais taip pat kilo skandalas, kai R. Menardas peržiūrėjo mokinių vardus, norėdamas suskaičiuoti, kiek jo mieste yra musulmonų, nors rinkti duomenis apie žmonių rasę ir religiją Prancūzijoje nelegalu. Mero skaičiavimu, tuo metu Bezjė mokyklose musulmonai sudarė net 64,6 proc. mokinių.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 2765425795742562607
item