Pirmaisiais šių metų mėnesiais į Italiją laivais atplaukė rekordinis skaičius migrantų

Nelegalių bandymų patekti į Italiją jūra pirmaisiais šių metų mėnesiais, lyginant su praeitais metais, išaugo net 57 procentais. Naujie...

Nelegalių bandymų patekti į Italiją jūra pirmaisiais šių metų mėnesiais, lyginant su praeitais metais, išaugo net 57 procentais.

Naujienų agentūra Reuters praneša, jog nuo 2014 metų į Italiją šiuo būdu pateko mažiausiai pusė milijono migrantų. Daugiausia - net 181 tūkst. - migrantų per jūrą į Italiją atplaukė 2016 metais.

Jei ir likusiais 2017 metais situacija išliks tokia, kaip pirmaisiais mėnesiais, migrantų į Italiją atplauks dar daugiau nei rekordiniais praeitais metais.

Laivų su migrantais pasitikimo netoli Libijos krantų ir nugabenimo į Italiją taktika, kurios šiuo metu laikosi Europos Sąjunga, norėdama išvengti kuo daugiau mirčių jūroje, smarkiai skiriasi nuo taktikos, kurią naudoja Australija.

Australija pasitinka nelegaliai atplaukiančius laivus su migrantais, juos perima ir migrantus nuplukdo ten, iš kur jie atplaukė, ar į politinio prieglobsčio centrus trečiosioms šalims priklausančiose salose. Ši taktika griauna žmonių gabentojų verslo planus ir ilgainiui lėmė, kad nelegalūs bandymai patekti į Australiją jūra praktiškai išnyko.

Buvęs šalies ministras pirmininkas Tony Abbottas praeitų metų rugsėjį ES lyderiams patarė, kad jei šie nori išvengti mirčių ir sustabdyti skendimus, jie turi sustabdyti pastovų nelegalų laivų plaukimą į žemyną.

„Efektyvi sienų apsauga nėra jautriems, bet ji yra visiškai būtina, kad būtų išgelbėtos gyvybės ir išsaugotos tautos. Tikrasis gailestingumas yra sustabdyti laivus ir taip sustabdyti mirtis“, - tuomet pareiškė T. Abbottas.

Parengta pagal Reuters.com informaciją


Susiję

Pasaulis 8676449389664585602

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo,o ko čia stebėtis tuo augimu,kai pats Italijos karinis laivynas,su visokiomis NVO priešakyje,beje tarp jų ir Caritas ir Gelbėkim Vaikus ir Gydytojai be sienų,patys plaukia prie Libijos krantų atsiplukdyti migrantų.Italai jau seniai spjaudosi dėl Carito darbelių ir nebenori jiems aukoti nė cento.Mes tiktai caritinį į ministrus sodiname,o savo karius išdidžiai siunčiame, neva saugoti Europos pakrančių.

Anonimiškas rašė...

ir mūsiškiai išplaukė tą valkatizmą graibyt iš jūros.

Anonimiškas rašė...

The facilitation of genocide, is also the basis of the constant appeals from the United Nations, demanding that we accept millions of immigrants to help counter the low birth rate among Europeans. According to a report published in January 2000 by the population division of the United Nations in New York, under the title “Immigration replacement: A solution to declining and aging population,” Europe will need to accept 159,000,000 migrants by 2025.

"The Coudenhove-Kalergi plan – The genocide of the Peoples of Europe"google

Anonimiškas rašė...

"...laivais atplaukė..."
Reikia sakyti tiesą: "į Libiją kursuojančiais laivais parsiplukdyta tiek ir tiek nelegalų."

item