Nyderlandų parlamento rinkimus laimėjo premjero M. Rutte partija

Preliminarūs rezultatai rodo, kad Nyderlandų parlamento rinkimus laimi premjero Marko Rutte partija. Tuo metu ilgą laiką rinkimų kampanij...

Preliminarūs rezultatai rodo, kad Nyderlandų parlamento rinkimus laimi premjero Marko Rutte partija. Tuo metu ilgą laiką rinkimų kampanijoje pirmavusi Geerto Wilderso „Laisvės partija“ pasirodė prasčiau nei prognozuota.

Balsai dar skaičiuojami, tačiau aiškėja, kad M. Rutte 150 vietų žemuosiuose parlamento rūmuose turės 32 mandatus. Geerto Wilderso partija – 19. Tiek pat vietų iškovoja ir Demokratų bei Krikščionių demokratų partijos. Su šiomis dviem M. Rutte ir sieks suformuoti koaliciją. 

Rinkėjai buvo rekordiškai aktyvus – balsavo  81 procentas tokią teisę turinčių piliečių. Tai – geriausias rezultatas per pastaruosius 30 metų. Apžvalgininkai sako, kad toks aktyvumas pasitarnavo liberalioms partijoms. 

Susiję

Pasaulis 8447619805581269443

Rašyti komentarą

9 komentarai

Anonimiškas rašė...

paskutinis olandų pasispardymas. elektorato etninė sudėtis keičiasi. sekantys rinkimai vyks pagal šariato teisę.

Anonimiškas rašė...

joo,pritariu.Nebent, olandams per tuos ketverius metus ,truks juosta ir jie nelauks jokių rinkimų.Beje mūsų žurnalistėliai džiūgauja dėl Ruttės,bet kaip jie nesupranta paprasto dalyko-jeigu Olandijoje,pagrindinė rinkimų tema ne koks nedarbas,bet islamas ir musulmonai,tai vadinasi musulmonų Europoje problema išties rimta.Tik mūsiškiai ,dar akidangčius užsidėję ir toliau šoka viliotinį migrantams Graikijoje.

Kiemsargis rašė...

Keista , o kodėl šį kartą Rusija populistams nepadėjo?

Anonimiškas rašė...

Wildersas visiškai sutinka su visomis kitomis partijomis visais kitais klausimais - absoliučiai palaiko gėjus, abortus, genderius, eutanaziją, narkomaniją. Jis tiesiog skiriasi vienu vieninteliu aspektu - požiūriu į musulmonus (čia jis radikalesnis). Wildersui oponuojančios partijos nėra stiprios eurofederalizacijos šalininkės, beje.

Pikc rašė...

Kadangi Rusija iš esmės viską pasauly valdo, tai, reiškia, kad čia kažkokia klasta. Reiškia, Rusijai naudingi tokie rezultatai - nes gi visur rusų agentai, tai padarė rezultatus, kaip Rusijai reikėjo. O va kodėl taip reikėjo - čia jau rimtas klausimas. :)

Pikc rašė...

Aha, sprendžiant iš to, kaip jis pristatomas, galima pagalvoti, kad tas Vildersas - tradicionalistas, normalių vertybių gynėjas (vienžo, nacius-fašius). :)

Anonimiškas rašė...

Neįsijauskit. Wildersui jūs visi vieno kraujo laukinė fauna. Nesvarbu, lietuvis ar musulmonas. Neeuropiečiai. Ir čia aš su juo turiu sutikti. Ypač žiūrėdamas į jus.

Pikc rašė...

Niekaip negaliu suprasti, dėl kokių priežasčių nepilnavertiškumo komplekso kamuojami "progresyvūs" ligonėliai pajunta nenumaldomą niežulį atropoti čia, kad pasipasakotų apie savo simptomatiką. Juk pilna psichiatrų kabinetų - ten ir kreipkitės. Čia jums pagalbos niekas nesuteikės, nevarkit. ;)

Pikc rašė...

Pardon, turėjo būti "nesuteiks".

item