M. Schulzas oficialiai tapo kandidatu į Vokietijos kanclerio postą

Berlyne vykstančio neeilinio Vokietijos socialdemokratų partijos (VSDP) suvažiavimo delegatai sekmadienį išrinko buvusį Europos Parlament...

Berlyne vykstančio neeilinio Vokietijos socialdemokratų partijos (VSDP) suvažiavimo delegatai sekmadienį išrinko buvusį Europos Parlamento vadovą Martiną Schulzą VSDP pirmininku.

M. Schulzas surinko 100 procentų galiojančių balsų. Tai - rekordas per visą partijos istoriją. M. Schulzas pakeitė VSDP vadovo poste dabartinį Vokietijos užsienio reikalų ministrą Sigmarą Gabrielį ir oficialiai tampa kandidatu į šalies kanclerius bei pagrindiniu Angelos Merkel varžovu rinkimų kovoje.

Vokietijos parlamento rinkimai įvyks šių metų rugsėjo 24 d.


Susiję

Pasaulis 9120408428390023855

Rašyti komentarą

6 komentarai

Pikc rašė...

"M. Schulzas surinko 100 procentų galiojančių balsų." - o balsavimo rezultatai buvo sutikti audringais ilgai trunkančiais plojimais. :)
Jeigu šitas "wannabe Adolis" gaus valdžią Vokietijoje ir pradės savo tvarką "mit Macht durchsetzen", ateis įdomūs laikai...

Anonimiškas rašė...

Kaip rašė vienas lietuvių poetas: ,,...Sušlamėjo aukštos pušys: ,,Tai bus mūšis!.. Tai bus mūšis!..''

Anonimiškas rašė...

joo,tai man priminė laikus,kai Adolfas po Pirmo Pasaulinio,knaipėje ,lipo ant stalo ir kalbėjo apie tai,kad rado kaltuosius ir žino sprendimą...Mūsų laikais kaltieji-tie kurie nenori "pabėgėlių",o sprendimas-nutraukti jiems paramą(kol kas taip bus baudžiami,o ateityje-kas žino?..)

Pikc rašė...

Na, ateities planuose yra sajūzo MVD kariuomenės kūrimas... ;)

Anonimiškas rašė...

O ar yra trecias pasirinkimas?

Anonimiškas rašė...

vokietukai nusprendė ne problemas sprest, o visų pykčiui dar ir "ausis nusišaldyt" :), tokius kaip šulcas rinkt, tai gesint gaisrą benzinu.

item