Ministras prašo vaistų gamintojų nuleisti kainas

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kreipėsi į vaistų gamintojų ir registruotojų atstovus Lietuvoje, ragindamas sumažinti gamin...

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kreipėsi į vaistų gamintojų ir registruotojų atstovus Lietuvoje, ragindamas sumažinti gamintojo deklaruotas kainas mūsų šaliai, kurios, anot jo, yra ženkliai didesnės nei kitose referencinėse šalyse, ir pacientai už vaistus yra privesti mokėti dideles priemokas.

Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) rengiant 2017 m. kompensuojamųjų vaistų kainyno projektą paaiškėjo, kad apie 90 proc. vaistų deklaruota kaina Lietuvai viršija nustatytus 95 proc. referencinių šalių kainų to paties bendrinio pavadinimo vaistų kainų vidurkį, teigiama ministerijos pranešime spaudai.

Ministras kreipėsi į Inovatyvios farmacijos pramonės asociaciją, "American Chamber of Commerce" komitetą farmacijos klausimams svarstyti (LAWG) ir Vaistų gamintojų asociaciją, kviesdamas joms priklausančias farmacijos kompanijas sumažinti gamintojo deklaruotas kainas Lietuvai. Sumažinti taip, kad jos neviršytų iki 95 proc. referencinių šalių kainų to paties bendrinio pavadinimo vaistų vidurkio.


Susiję

Ekonomika 4549336569273111638

Rašyti komentarą

1 komentaras

Nežiniukas rašė...

Gamintojai susigraudins ir padarys kilnų gestą: sumažins 0,0001 procento daugiau nei prašė ministras.

Jei jau ministras prašo, vietoje to, kad imtųsi priemonių, kurių pasėkoje patys gamintojai susiprastų, kad aukštas kainas laikyti neapsimoka, tai kas tuomet realiai valdo Lietuvą?

item