Londone prie parlamento – teroristinis išpuolis

Prie parlamento pastato Didžiosios Britanijos sostinėje Londone trečiadienį surengtas teroristinis išpuolis, kurio metu nužudyti mažiausi...

Prie parlamento pastato Didžiosios Britanijos sostinėje Londone trečiadienį surengtas teroristinis išpuolis, kurio metu nužudyti mažiausiai 5 žmonės ir sužeista dar bent 40.

Liudininkai pasakojo, kad ginkluoti policininkai nubėgo parlamento pastato link. Jie teigė girdėję šūvius. Anot britų „Daily Mail", vienam užpuolikui pavyko patekti į parlamento pastatą. Jis esą su savimi turėjo peilį. Anot BBC, padurtas vienas parlamento darbuotojas. Užpuolikas pašautas.

Ant Vestminsterio tilto, be to, vienas asmuo taranavo praeivių grupę. Pasak liudininkų, automobilis parbloškė mažiausiai penkis žmones. Ar jo vairuotojas yra tas pats asmuo, kuris įsiveržė į parlamento pastatą, neaišku.

Liudininkų teigimu, automobiliu važiavęs užpuolikas iš pradžių partrenkė kelis pėsčiuosius ant Vestminsterio tilto ir rėžėsi į vartus prie parlamento. Remiantis pranešimais, padurtas pareigūnas, tariamą užpuoliką pašovė ginkluota policija. Naujienų agentūros "Reuters" nuotraukose matomi ant tilto gulintys ir stipriai kraujuojantys žmonės.

Teigiama, kad Didžiosios Britanijos premjerė Teresa Mei (Theresa May) yra saugi. Remiantis "The Guardian" pranešimais, po išpuolio pasigirdus šūviams premjerė skubiai nuvesta į automobilį, esantį už 40 jardų nuo parlamento vartų. Politikę lydėjo mažiausiai aštuoni policininkai.

Užpuolikų tapatybė kol kas neatskleidžiama, tačiau iš liudininkų padarytos pašauto užpuoliko nuotraukos matyti, kad jis - musulmoniškos išvaizdos vyras. Liudininkai taip pat vieną iš užpuolikų apibūdina kaip „azijietiškos išvaizdos vyrą", taip paprastai politkorektiškai po išpuolių vadinami musulmonai iš Artimųjų Rytų,

Šaltinis: www.ve.lt

Susiję

Pasaulis 462728890273868880
item