JAV žiniasklaida nutyli Trumpo administracijos pradėtą kovą prieš pedofilijos tinklus

JAV didžiosios žiniasklaidos priemonės nutyli faktą, kad per pusantro mėnesio, kai šalies prezidentu tapo D. Trumpas, buvo sulaikyta jau ...

JAV didžiosios žiniasklaidos priemonės nutyli faktą, kad per pusantro mėnesio, kai šalies prezidentu tapo D. Trumpas, buvo sulaikyta jau 1500 pedofilija įtariamų asmenų. Tai yra beveik keturis kartus daugiau nei 400 areštuotų pedofilų per visus 2014-uosius metus, kuomet prezidentu buvo Barackas Obama.

Naujausi pranešimai rodo, jog nuo sausio 20 dienos, kai Donaldas Trumpas tapo JAV prezidentu, šalyje buvo areštuota daugiau nei 1500 su pedofilija susijusių asmenų, dalyvavusių šalyje veikiančiuose prekybos vaikais tinkluose.

Bendrame Teisingumo departamento ir Federalinių tyrimų tarnybos (FTB) pranešime teigiama, jog per visus 2014-uosius metus, kuomet prezidentu buvo Barackas Obama, suimta buvo vos 400 su pedofilija susijusių asmenų.

Dar 2012 metais D. Trumpas griežtai kalbėjo apie tai, kad reikia kovoti su prekybos vaikais tinklais, pareikšdamas: „Reikia kažką daryti dėl tų dingstančių vaikų, kuriuos grobia iškrypėliai. Per daug incidentų - greitas teismo procesas, mirties bausmė.“

Vasario 23 dieną Baltuosiuose rūmuose vykusioje spaudos konferencijoje apie prekybą žmonėmis, Trumpas pareiškė: „Noriu jums aiškiai pareikšti, kad mano administracija sieks visiškai užgniaužti siaubingą prekybos žmonėmis praktiką. Daugybė jūsų turi reikalų su federaline valdžia ir ji pastarąsias keturias savaites yra kur kas labiau susikoncentravusi į šį reikalą - galiu jus patikinti.“

„Apie tai nepakankamai kalbama. Bet mes apie tai kalbėsim ir iškelsim tai į viešumą. Viliamės, kad mums pavyks užkirsti kelią kai kuriems siaubingiems - išties siaubingiems - vis besikartojantiems nusikaltimams“, - pridėjo D. Trumpas.

Tačiau pagrindinės JAV žiniasklaidos priemonės atsisako pranešti apie šią D. Trumpo kovą su pedofilais ir prekybos vaikais tinklais, nepaisant to, kad sulaikomi įspūdingi su tuo susijusių žmonių skaičiai.

Sausio 27 dieną Tenesyje operacijos metu sulaikyti 42 su prekyba vaikais susiję asmenys. Vos po dvejų dienų - sausio 29 dieną - Kalifornijoje sulaikyti net 474 asmenys ir iš jų nelaisvės išlaisvinti 28 jų seksualiai išnaudoti vaikai. Sausio 18 - vasario 5 dienomis Ilinojuje sulaikyti 108 pedofilų tinklui priklausę asmenys. Sausio ir vasario mėnesiais taip pat sulaikyti 178 su pedofilija susiję asmenys Teksase. Vasario 14 dieną Floridoje dėl vaikų pornografijos sulaikyti 42 asmenys.

Parengta pagal Townhall.com informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 7929474949637381537
item