JAV santykius su Rusija kuruos arši V. Putino kritikė

Leidinys „Foreign Policy“ skelbia, kad Donaldo Trumpo administracija vadovauti Rusijos politikai pasirinko autoritetingą ekspertę ir arši...

Leidinys „Foreign Policy“ skelbia, kad Donaldo Trumpo administracija vadovauti Rusijos politikai pasirinko autoritetingą ekspertę ir aršią Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikę.

Brookings institute Vašingtone dirbanti Fiona Hill, pranešama, sulaukė pasiūlymo tapti Baltųjų rūmų Europos ir Rusijos politikos direktore. Leidinys cituoja šaltinį, kad siūlymas jai perduotas dar iki atsistatydinant Nacionalinio saugumo patarėjui Mike`ui Flynnui, melavusiam dėl kontaktų su Rusijos ambasadoriumi. 

Procedūros esą dar nebaigtos. Amerikos ir Britanijos pilietybę turinti F. Hill yra dirbusi ir žvalgybininke, bet labiausiai išgarsėjo prieš ketverius metus išleista V. Putino biografija, kurioje aprašė jo šantažo i bauginimo metodus bei siekį susilpninti JAV prezidento postą.

Išrinkus Donaldą Trumpą, ji sakė, kad viltys apie suartėjimą suduš per penkias minutes, nes Maskvos ir Vašingtono interesai pernelyg skiriasi.


Susiję

Šiaurės Amerika 262172640662194413
item