Europos Parlamentas cenzūruos „rasistiškas ir ksenofobiškas“ parlamentarų kalbas

Europos Parlamentas sausio mėnesį tyliai priėmė naują tvarką, skirtą stabdyti politikų, kurie jų požiūriu kalba ar elgiasi rasistiškai, m...

Europos Parlamentas sausio mėnesį tyliai priėmė naują tvarką, skirtą stabdyti politikų, kurie jų požiūriu kalba ar elgiasi rasistiškai, minčių sklaidą.

Parlamento pirmininkas nuo šiol gali bet kurią akimirką išjungti vieno iš parlamentarų kalbos tiesioginę transliaciją, jei mano, kad jis kaltas dėl „šmeižikiško, rasistiško ar ksenofobiško kalbėjimo ar elgesio“. Pažeidėjams taip pat gresia bauda iki 9000 eurų.

Kritikai pastebi, jog nėra aiškių kriterijų, kuomet kalbą ar elgesį galima laikyti „rasistišku ar ksenofobišku“, todėl tai tiesiog sukuria sąlygas politinių oponentų, pasisakančių prieš dabartinę Europos Sąjungos politikos kryptį, cenzūrai.

Liberalūs politikai džiaugiasi tokiu sprendimu ir teigia, jog „populistai“ nebegalės parlamentu naudotis kaip savo idėjų populiarinimo platforma.

Ši priemonė pasitelkta tuo metu, kai Europoje sparčiai populiarėja prieš masinę imigraciją ir ES federalizaciją pasisakantys politikai ir partijos. Artėjant rinkimams, Nyderlanduose apklausose pagal populiarumą pirmauja Olandų laisvės partijos lyderis Geertas Wildersas, o Prancūzijoje - Nacionalinio fronto lyderė Marine Le Pen.


Susiję

Pažangos ideologija 5145438115499262763

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

ES Briuselio biurokratai įmasi bjaurios cenzūros. Ar tai neina prieš tautų ir žmonių laisvę?

Pikc rašė...

Neapsikentė sajūzo politbiuras - juolab, kad tie nepolitkorektiški kalbėtojai (pvz. Naidželas Feridžas) bet kokį išlindusį raudonąjį bemat sutaršo kaip šiltą vilną - ir tie nė velnio neturi ką pasakyti prieš (raudonųjų "entelektinę potenciją" galima pamatyti, pvz. čia: https://www.youtube.com/watch?v=lPM88SvJteI (ties maždaug 2:30, 44-as nr.). Taigi, nieko nuostabaus, kad homunistai mato vienintelę išeitį - tą pačią, kurią matė ir jų "dvasios bei idėjiniai broliai" komunistai: cenzūrą ir bausmes už "ideologiškai neteisigną" nuomonę. Kas ten piktinosi šito sajūzo lyginimu su anuo? :)

item