Europos Komisija vėl grasina skirti baudas valstybėms narėms už atsisakymą priimti pabėgėlius

Migracijos, vidaus reikalų ir pilietybės klausimų komisaras Dimitris Avramopoulos ketvirtadienį pareiškė, jog Europos Komisija tikisi, ka...

Migracijos, vidaus reikalų ir pilietybės klausimų komisaras Dimitris Avramopoulos ketvirtadienį pareiškė, jog Europos Komisija tikisi, kad iki rudens Europos Sąjungos valstybės narės bus priėmusios 160 tūkst. vadinamųjų pabėgėlių iš Graikijos ir Italijos. Iki šiol jų priimta vos 13,5 tūkst.

Komisaras taip pat pagrasino, kad jei iki rudens situacija nepasikeis, EK „pasinaudos savo galiomis“. Tai jau ne pirmas Europos Komisijos įspėjimas prieš priverstinį vadinamųjų pabėgėlių priėmimą pasisakančioms Vidurio ir Rytų Europos šalims.

Europos Komisija turi teisę pradėti vadinamąją pažeidimo nagrinėjimo procedūrą ir jei nustato, kad kuri nors valstybė pažeidė ES taisykles, skirti jai baudą.

EK taip pat ragina spartinti deportacijų procesą. Pradžioje vieningai neigusi, kad dauguma migrantų iš Afrikos į Europos Sąjungą plūsta dėl ekonominių priežasčių, dabar EK tai pripažįsta ir teigia, jog jie negali pretenduoti į politinį prieglobstį.

Parengta pagal Reuters.com informaciją

Susiję

Pasaulis 2670032536730137248

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Kiekviena valstybe taip pat turi teise ivertinti pazeidimo nagrinejimo procedura ir atmesti sprendima kaip teisiskai nepagrista.

Anonimiškas rašė...

Viskas aisku, EK nusprende inicijuoti masinius Brexit'us.

item