D. Tuskas perrinktas Europos Vadovų Tarybos pirmininku

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvauja Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime, kuriame EVT pirmininku antrajai kad...

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvauja Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime, kuriame EVT pirmininku antrajai kadencijai perrinktas Donaldas Tuskas.

Buvusio Lenkijos premjero Donaldo Tusko kandidatūrai prieštaravo Lenkijos valdantieji. Pasak D. Grybauskaitės, Lietuva palaiko D. Tusko perrinkimą dar vienai kadencijai.

Lenkijos vyriausybė Tarybos pirmininku siūlė skirti europarlamentarą Jaceką Saryuszą-Wolskį.

Europos Sąjungos lyderiai Briuselyje taip pat diskutavo apie Bendrijos ateitį po Jungtinės Karalystės pasitraukimo, migrantų klausimą bei Bendrijos ekonomikos augimą.

Po žlugusio pasipriešinimo D. Tusko perrinkimui antrajai kadencijai Lenkija ketina užkirsti kelią kitiems sprendimams Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikime, praneša agentūra AFP.

Lenkijos vyriausybė nori „blokuoti visus išvadų punktus“, – ketvirtadienį Briuselyje sakė vienas diplomatas. Kitos šalies diplomatės teigimu, dėl to ES pirmininkaujanti Malta ketina paskelbti tik savo baigiamąjį pareiškimą, o ne visų ES lyderių susitikimo išvadas.


Susiję

Pasaulis 8778511291861383180

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo,ne visada pritariu lenkams,bet šitoje vietoje Lietuva turėjo palaikyti Lenkiją.Kaip Istorija rodo visos sąjungos nėra amžinos ir niekada negali žinoti kur prisireiks sąjungininkų ieškoti...Praleidome puikią progą.Gaila.

Pikc rašė...

Man čia kažkas panašaus, kaip tikėtis, jog LKP nepritars TSKP CK nuomonei. :)
Dėl lenkų - įdomu pastebėti, kad jiems lendama į "tolerantišką vietą" ten, kur to nė velnio nereikia, bet ant jų spjaunama iš aukšto bokšto ten, kur reiktų palaikyti. Matyt, čia valdžiažmogių ir kitų "progresyviųjų" baudžiauninkiško mentaliteto sąlygotos perspektyvos klausimas: kai reikia SAVO interesus apginti viens prieš vieną - tada jau tiesiog mužikas prieš poną (žr. visokių linksevičių ir pan faunos elgesį), bet jeigu kalba pasisuka apie SAJŪZO interesus - tada jau pasijuntama didelio pono tarnu: galima ir "pachamavoti" (žr. kad ir purvasklaidoje demonstruojamą požiūrį į sajūzui nepatinkančią lenkų valdžią).

item