Austrija siekia išimties, kad galėtų nebepriimti daugiau migrantų iš Graikijos ir Italijos

Austrija siekia išimties, kuri leistų šaliai nepriimti prieglobsčio prašytojų pagal Europos Sąjungos (ES) migrantų perskirstymo programą,...

Austrija siekia išimties, kuri leistų šaliai nepriimti prieglobsčio prašytojų pagal Europos Sąjungos (ES) migrantų perskirstymo programą, nesėkmingai vykdomą nuo 2015 metų.

Šalies kanclerio Christiano Kerno teigimu, Austrija jau ir taip priėmė pakankamai daug prieglobsčio prašytojų per šią migrantų krizę. Pasak jo, tai daugiau nei leidžia šalies galimybės.

Po to, kai Austrija 2015 metais priėmė apie 90 tūkst. prieglobsčio prašytojų, ES šaliai suteikė laikiną išimtį iš perskirstymo programos iki 2017-ųjų. Tačiau dabar reikalaujama, kad artimiausiu metu valstybė priimtų 2000 migrantų iš Graikijos ir Italijos.

Reaguodama į tai, Austrija ketina siekti išimties iš migrantų paskirstymo programos arba bent jau jos vykdymo atidėjimo. Vykdant šią programą reikalaujama, kad visos ES šalys privaloma tvarka priimtų tam tikrą nustatytą prieglobsčio prašytojų skaičių iš pietinių ES valstybių.

Šis Austrijos kanclerio pareiškimas yra dar viena migrantų paskirstymo programos nesėkmė. Pagal dviejų metų planą iki šių metų rugsėjo turėjo būti perskirstyta 160 tūkst. migrantų, tačiau kol kas kitos ES šalys iš Graikijos ir Italijos priėmė vos 14,5 tūkst. migrantų.

Europos Sąjunga atmetė Austrijos prašymą ir pagrasino, kad jei šalis negerbs 2015 metų susitarimo, patirs sankcijas.

Parengta pagal Dw.com informaciją

Susiję

Pasaulis 8528959297711427632
item