81 procentas olandų rinkėjų susirūpinę dėl imigracijos

Absoliuti dauguma olandų rinkėjų teigia, jog imigracija yra vienas iš pagrindinių jiems rūpinčių klausimų artėjant jau šį mėnesį vyksiant...

Absoliuti dauguma olandų rinkėjų teigia, jog imigracija yra vienas iš pagrindinių jiems rūpinčių klausimų artėjant jau šį mėnesį vyksiantiems rinkimams į Nyderlandų parlamentą.

Net 81 proc. rinkėjų teigia, kad jie yra susirūpinę dėl imigracijos, o apklausose pirmauja Geerto Wilderso vedama prieš masinę imigraciją pasisakanti Laisvės partija.

Dar daugiau - net 85 proc. - rinkėjų teigia, jog yra susirūpinę dėl nuosmukio tradicinėse olandų vertybėse ir moralėje, ir tik 1 iš 10 rinkėjų tikisi, kad situacija čia artimiausiais metais pagerės.

Ipsos atlikta apklausa taip pat parodė, kad 50 proc. olandų mano, jog imigrantai iš ne Vakarų valstybių yra grėsmė olandų vertybėms. Taip teigia ne tik Geerto Wilderso rėmėjai, tačiau ir neįprastai didelė dalis tų, kurie ruošiasi balsuoti už Krikščionių demokratų ir Liaudies laisvės ir demokratijos partijas.

Dauguma šių partijų rėmėjų taip pat pritartų afrikiečių prieglobsčio prašytojų deportacijai iš šalies. Tokiam veiksmui pritaria net ir didelė dalis kairiųjų rinkėjų.

Neseniai Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte perėmė Geerto Wilderso retoriką ir pareiškė, kad migrantai turi „integruotis arba išvykti“.

„Sakau tai visiems. Jei jums nepatinka šioje šalyje, išvykite, išvykite! Tai jūsų pasirinkimas. Jei gyvenate šalyje, kuri jums nepatinka dėl jos gyventojų tarpusavio elgesio, turite pasirinkimą, išvykite. Jūs neprivalote čia būti“, - teigė premjeras M. Rutte.

Marko Rutte vedama Liaudies laisvės ir demokratijos partija netrukus įvyksiančiuose rinkimuose varžysis dėl pirmosios vietos su Geerto Wilderso Laisvės partija.

Parengta pagal Nos.nl informaciją


Susiję

Pasaulis 8882177663954419789
item