Vokietijos Socialdemokratų rinkėjai norėtų balsavimo teisę suteikti pilietybės neturintiems migrantams

Atlikta pagrindinių Vokietijos partijų rinkėjų apklausa parodė, jog net 63,7 proc. Socialdemokratų partijos rinkėjų pritartų, kad balsavi...

Atlikta pagrindinių Vokietijos partijų rinkėjų apklausa parodė, jog net 63,7 proc. Socialdemokratų partijos rinkėjų pritartų, kad balsavimo teisė būtų suteikta ir ne Vokietijos ar kitos Europos Sąjungos šalies piliečiams, praneša Welt.de.

Pagal tokią tvarką balsuoti šalies rinkimuose galėtų ir į Vokietiją neseniai atvykę migrantai iš Artimųjų Rytų bei Šiaurės Afrikos.

Su tokiu pakeitimu taip pat sutiktų net 64,8 proc. Žaliųjų partijos rinkėjų. Tuo tarpu dauguma Krikščionių demokratų sąjungos rinkėjų - 65,3 proc. - teigė, kad tam nepritartų. Šiam žingsniui nepritartų ir net 96,9 proc. antiimigracinės partijos Alternatyva Vokietijai rinkėjų.

Naujausios apklausos rodo, kad Socialdemokratų lyderis Martinas Schulzas populiarumu lenkia kanclerę Angelą Merkel. Kadangi dauguma Socialdemokratų ir Žaliųjų rinkėjų pritartų balsavimo teisės suteikimui pilietybės neturintiems imigrantams, tikėtina, jog partijoms gerai pasirodžius rinkimuose, šis klausimas gali būti svarstomas.

Kairiosioms partijoms tai būtų naudinga, nes balsavimo teisę gavę imigrantai balsuotų būtent už šias partijas, žadančias pašalpų išplėtimą ir pasisakančias prieš imigracijos įstatymų griežtinimą.

Parengta pagal Welt.de informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 6347460598671995486

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo,kažkaip dar galvojau,kad vokiečiai per rinkimus padarys išvadas,bet kai užgirdau,kad apklausose Šulcas lenkia Merkel,tai supratau,kad vokiečiai nieko nepasimokė,arba kaip sakant,dar per mažai musulmonai juos p...O Šulcas savo pasisakymais man priminė Hitlerį,nes "atsistojo ant bačkos"ir pasakė,kad žino kas kaltas(vengrai lenkai ir co)ir ką reikia daryti(nuimti subsidijas).Bet jei vokiečiai galvoja,kad lenkų ar vengrų(net jiems ir sutikus su kvota)paimti keli tūkstantėliai musulmoniškų migrantų,išgelbės Vokietiją,tai jie arba tikrai naivūs arba kvaili.

Pikc rašė...

Nei naivūs, nei kvaili, nei Vokietiją gelbėti nori - jie baltą Europą nori naikinti, padaryti multi-kulti mišrainę. jei pavyktų, būtų dviguba nauda: iš vienos pusės, sunaikintų tautas ir valstybes, sukurdami tapatybės neturinčių biologinių vienetų minią (neomarksistų svajonė), iš kitos - tokia beveidė ir prie nieko neprisirišusi minia būtų ideali pigi ir mobili darbo jėga (liberalų svajonė). Štai ir siunta liberal-neomarksistai, kad atsiranda besipriešinančių jų "šviesaus homunizmo rytojaus statyboms".

Anonimiškas rašė...

Citata.: ,,Ideali pigi ir mobili darbo jega"? Kur garantija, kad tie - c.: ,,tapatybes neturintys biologiniai vienetai" - nores dirbti ir dirbs? O jeigu jie staiga uzsimanys visa laika ieskoti savo tikrosios tapatybes ir nuspres, kad darbas tam trukdo, nes pazeidzia teise ieskoti tos savo tapatybes? Kazkuris lietuviu satyrikas rase: ,,Nes niekad nezinai, kada / Galu antruoju tau suduos lazda." Taip ir cia: su tokia strategija kai kam - pabreziu: KAI KAM - labai greitai ,,Dolce vita e finita!" Nebus darbo - nebus nieko.

Pikc rašė...

Jūsų komentaras turi prasmės tik vienu atveju: jeigu vadovausimės logika. Eurosajūzo politbiuras vadovaujasi ne logika, o ideologija, kuri su logika neturi nieko bendro, todėl jiems (o taip pat eurosajūzo fanams) logika grįsti argumentai tiesiog "negroja". Ant Tamstos pasvarstymų bus saugiai užklijuotos etiketės "ksenofobas", "retrogradas", "progreso priešas", "izoliacionistas", "runkelis" ir pan. (sąrašas praktiškai begalinis). Taip pat tikėtina, kad visokios valatkos, tapinai ir pan. fauna užvers skundais Tamstos darbovietę, reikalaudami Tamstą išmesti iš darbo už "tarptautinės beigi tarprasinės nesantaikos kurstymą". :)

item