Vengrijoje netrukus bus pradėtos naujos tvoros pasienyje su Serbija statybos

Vengrija pradės antrosios tvoros statybas pasienyje su Serbija, kad atlaikytų planuojamą naują migrantų antplūdį į Europą. Augant baime...

Vengrija pradės antrosios tvoros statybas pasienyje su Serbija, kad atlaikytų planuojamą naują migrantų antplūdį į Europą.

Augant baimei, kad šimtai tūkstančių migrantų gali ir vėl Balkanų maršrutu bandyti patekti į Vakarų Europą, sienos statybas planuojama pradėti vos tik bus tam palankios oro sąlygos.

Šiam projektui Vengrija planuoja išleisti apie 122 milijonus eurų. Statybų metu pasienyje taip pat bus įrengti krovininiai konteineriai, kuriuose atvykėliai bus apgyvendinti be teisės keliauti toliau tol, kol bus peržiūrėtas jų prieglobsčio prašymas.

2015 metais Vengriją užplūdo tūkstančiai migrantų ir sukėlė chaosą Budapešto pagrindinėje traukinių stotyje. Tuomet Viktoro Orbano vyriausybės priimtas sprendimas Europos Sąjungos išoriniame pasienyje statyti tvorą buvo pasmerktas kai kurių Vakarų Europos šalių lyderių, tačiau Vengrijos vadovas pareiškė, kad taip jo šalis saugo išorinę ES sieną nuo nekontroliuojamos migrantų invazijos.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pasaulis 8263572741595701581

Rašyti komentarą

item