Vengrija sulaikys visus sieną kirtusius migrantus, kol svarstomas jų prieglobsčio prašymas

Vengrijoje ruošiamasi priimti tvarką, pagal kurią visi šalies sieną peržengę migrantai bus sulaikyti, kol bus baigtas jų prieglobsčio pra...

Vengrijoje ruošiamasi priimti tvarką, pagal kurią visi šalies sieną peržengę migrantai bus sulaikyti, kol bus baigtas jų prieglobsčio prašymo svarstymas.

Teigdamas, jog laisvės negali būti be saugumo, Vengrijos vyriausybės atstovas Zoltanas Kovacsas sakė: „Imsimės naujų priemonių: jokie migrantai, net tie, kurie jau pateikė prašymą gauti prieglobsčiui, negalės laisvai judėti. Taip bus nepaisant to, ar jie prašo politinio prieglobsčio, ar pabėgėlio statuso, ar bet ko kito.“

Kovacsas paaiškino, jog migrantams belaukiant sprendimo dėl savo prieglobsčio prašymo, jiems bus suteikta pastogė, maistas ir švietimas.

Iš pirmo žvilgsnio šie planai prieštarauja Europos Sąjungos taisyklėms, pagal kurias prieglobsčio prašytojai „negali būti sulaikomi vien dėl to, kad jis ar ji siekia tarptautinės apsaugos“. Tačiau Vengrijos vyriausybės atstovo teigimu, migrantai nebus laikomi įkalinti, nes jie bet kurią akimirką galės pasirinkti palikti centrą ir grįžti ten, iš kur atvyko.

Vengrijos vyriausybės teigimu, šio plano reikia tam, kad Šengeno laisvo judėjimo zona nebūtų išnaudojama nelegalių žmonių gabentojų ir migrantų, kurie laisvai keliauja iš vienos šalies į kitą, taip pažeidinėdami taisykles, apibrėžiančias, kad jie privalo prašyti prieglobsčio pirmoje saugioje šalyje, į kurią patenka.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pasaulis 4081575760314500081

Rašyti komentarą

item