Vakarų pakrantės žygyje už gyvybę dalyvavo beveik 70 tūkstančių amerikiečių

Praeitą savaitę šimtams tūkstančių gyvybės nuo jos pradėjimo akimirkos gynėjų susirinkus į Žygį už gyvybę Vašingtone , šią savaitę beveik...

Praeitą savaitę šimtams tūkstančių gyvybės nuo jos pradėjimo akimirkos gynėjų susirinkus į Žygį už gyvybę Vašingtone, šią savaitę beveik 70 tūkstančių amerikiečių žygiavo kasmetiniame Vakarų prakrantės Žygyje už gyvybę San Franciske.

Jau 13-ąjį kartą JAV Vakarų pakrantės gyventojai rinkosi į Žygį už gyvybę, skirtą išreikšti protestą 1973 metų sausio 21 dieną Aukščiausiojo teismo byloje Roe prieš Wade priimtam sprendimui priverstinai įteisinti abortus visose valstijose.

Nuo tada, kai 1973 metais Aukščiausiasis teismas įteisino abortus, Jungtinėse Valstijose jais nužudyta jau beveik 60 milijonų negimusių kūdikių.

„Abortas išduoda moteris. Moterys nusipelnė daugiau!“, skandavo žygio dalyviai, laikydami plakatus „Abortas sužeidžia moteris“.

Šalia žygio trasos protestavo abortų šalininkės, kaip ir sausį vykusio Moterų žygio metu dėvėjusios „Vaginos kepures“ ir šaukdamos „Mano kūnas, mano pasirinkimas“. Keli protestuotojai rėkavo grasinimus žygio dalyvius ir jiems rodė nepadorius ženklus.

Peteris Yepas, organizacijos „Studentai už gyvybę“ viceprezidentas komunikacijai, teigė, jog agresyvūs protestuotojai žygio dalyviams įkvėpė tik dar daugiau drąsos.

„Net šalia protestuotojams rėkaujant neapykantos kupinus žodžius, mes jautėmės užtikrinti, kad reikia žygiuoti už negimusius kūdikius, kurie dėl aborto neteko teisės į savo žodį“, - teigė P. Yepas.

Protestuotojai prieš žygį taip pat garsiai leido įrašą, kuriame moters balsas, apsiskelbęs esantis dievu, skaitė „10 įsakymų“, kurių visuose buvo reikalaujama abortų. Kiti protestuotojai laikė plakatus su užrašu „Abortas yra šventas“ ir „Vaginos kepurėmis“ aprengė net kartu atsivestus vaikus.

Tačiau žygis išliko taikus, o jo pabaigoje sudainuota daina „Mes esame už gyvybę kovojanti karta!“ (angl. We Are the Pro-Life Generation!). Kadangi daugiausia žygyje dalyvavo studentiško amžiaus jaunimas, šia daina norėta parodyti, jog būtent dabartinė karta bus ta, kuri nutrauks abortus Jungtinėse Valstijose.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją

Susiję

Šiaurės Amerika 6125599245150805387
item