Siūloma, kad Vengrijoje veikiančios NVO turėtų atskleisti iš užsienio fondų gaunamą finansavimą

Lajosas Kosa Vengrijos premjero Viktoro Orbano partija Fidesz pareiškė užregistruosianti įstatymo pataisą, pagal kurią visos šalyje vei...

Lajosas Kosa
Vengrijos premjero Viktoro Orbano partija Fidesz pareiškė užregistruosianti įstatymo pataisą, pagal kurią visos šalyje veikiančios nevyriausybinės organizacijos privalėtų atskleisti sumas, gaunamas iš užsienio fondų, bei kur šiuos pinigus panaudoja.

Fidesz parlamentinės frakcijos lyderis Lajosas Kosa teigė, jog šio siūlymo tikslas yra išsiaiškinti, kokią įtaką Vengrijos politiniam gyvenimui daro iš užsienio finansuojamos organizacijos.

Premjeras Orbanas jau daugybė kartų kritikavo organizacijas, kurios bent dalinai finansuojamos Vengrijoje gimusio milijardieriaus globalisto George'o Soroso. Tarp tokių organizacijų yra ir Transparency International, Vengrijos pilietinių laisvių sąjunga bei Vengrijos Helsinkio komitetas.

Manoma, kad reikalavimas organizacijoms atskleisti, kiek pinigų gauna iš užsienio fondų, pirmiausia skirtas kovoti su G. Soroso daroma įtaka šalies politikai.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pasaulis 763509845093269693

Rašyti komentarą

3 komentarai

Pikc rašė...

Ne tik protingas, pagrįstas, bet ir būtinas reikalavimas, kurį turėtų taikyti kiekviena savo valstybę gerbianti ir jos ateitimi besirūpinanti valdžia.

Anonimiškas rašė...

Yra paskleista pasaka, kad kadangi NVO yra nevyriausybinės, vadinasi, "nepriklausomos" organizacijos - nors kažkam rūpi jas finansuoti. Komedija ir tiek...

Anonimiškas rašė...

Toks įstatymas GYVYBIŠKAI būtinas Lietuvoje.

item