Seimas ratifikavo gynybinį susitarimą su JAV

Seimas ratifikavo Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Vyriausybės susitarimą dėl bendradarbiavimo gynyb...

Seimas ratifikavo Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Vyriausybės susitarimą dėl bendradarbiavimo gynybos srityje, kuris buvo pasirašytas 2017 m. sausio 17 d..

Už tai numatantį įstatymą „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Jungtinių Amerikos Valstijų Vyriausybės susitarimo dėl bendradarbiavimo gynybos srityje ratifikavimo“ ypatingos skubos tvarka vieningai balsavo 111 Seimo narių.

Susitarimas detaliai nustato JAV karių, civilių komponento, išlaikytinių ir rangovų statuso klausimus Lietuvos Respublikoje, tokius kaip atvykimas, išvykimas, galimybė patekti į karinės infrastruktūros objektus karinio bendradarbiavimo tikslais, mokesčiai, jurisdikcija, karinis paštas, vairuotojų pažymėjimų pripažinimas, transporto priemonių registracija, judėjimas ir kt.



Susiję

Politika 5225029140157865738

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo,ir čia APGAILĖTINA.Ir tokie,Lietuvai svarbūs du įstatymai priimami skubos tvarka,tą pačią dieną.Pagal šakalienės norvegišką modelį,vaikai galės būti atiminėjami ir iš normalių šeimų,o pagal gynybinį susitarimą su JAV,mes negalėsime bausti nusikaltimą įvykdžiusių JAV karių(Lietuvos teritorijoje) ir negalėsime patekti į JAV karių pastatytus objektus(Lietuvos teritorijoje)).Prieš sovietus ir jų melą atsilaikėme ir netgi kilome į kovą,o štai ant gero vakarietiško gyvenimo ir "pasimovėme".Dar kartą-APGAILĖTINA.

Anonimiškas rašė...

Ne "pasimovėme", o "pamovė". - Yra principinis skirtumas tarp viena ir kita. Jei mes patys tokias nesąmones darytume, tai be mūsų pačių niekas kitas ir kaltas nebūtų. Tuo tarpu, juk mes verčiami žaisti pagal raketų ir bombonešių pagalba visoms šalims primetinėjamas "demokratines" taisykles, pagal kurias į mūsų valdžios aukščiausius postus okupantas pirmiau sustato savus statytinius, kurie po to UŽ MUS jau pasirašinės tas mūsų, neva, laisvanoriškos kapituliacijos "sutartis". - Tik dėl to, kad nebūtų bombarduojami mūsų miestai ir nebūtų masiškai žudomi žmonės, liaudis kenčia rafinuotai-nachališkai primetamas (dabar jau kitų okupantų) taisykles. Juk akivaizdu, kad tokios šalys, kaip kad ir Lietuva, ne savarankiškai gavo "nepriklausomybę". Tiksliau išsireiškiant, jos kaip neturėjo nepriklausomybės, taip ir neturi. Tiesiog, iš vienų rankų pateko į kitas, dar piktesnes - naudojančias jau ir dvasinį genocidą.
Todėl ateis laikas, kai galėsime ir šitiems ponams pasakyti: sukčiai esate, mums ne pakeliui ir su jumis.

item