Rumunijos parlamentas pritarė referendumui dėl kovos su korupcija

Sorin Grindeanu Rumunijoje tęsiantis antivyriausybinėms demonstracijoms, ministras pirmininkas Sorinas Grindeanu žengė dar vieną žingsn...

Sorin Grindeanu
Rumunijoje tęsiantis antivyriausybinėms demonstracijoms, ministras pirmininkas Sorinas Grindeanu žengė dar vieną žingsnį protestuotojams nuraminti: šalies parlamentas vienbalsiai pritarė referendumui, kuriame rumunai galės pareikšti savo nuomonę dėl būsimos kovos su korupcija.

Referendumą inicijavo prezidentas Klausas Iohannis. Pritarus parlamentui, dabar gali būti tariamasi dėl balsavimo datos. Parlamento sprendimas yra ir atsakas į didžiulę įtampą, kilusią po socialliberalų vyriausybės mėginimų sustabdyti iki šiol intensyvius teisėsaugos veiksmus su korupcija.

Rumunijoje jau dvi savaites nesiliauja masiniai protestai prieš premjero S. Grindeanu vyriausybę, kuri dirba tik šešias savaites.

Demonstrantai baiminasi, kad vyriausybė ir toliau gali mėginti apsaugoti nuo teisėsaugos korumpuotus politikus. Ateinančiomis dienomis planuojamos naujos demonstracijos.


Susiję

Pasaulis 8404805369279604873

Rašyti komentarą

item