Rumunijoje nesiliauja protestai prieš save išteisinti siekiančius korumpuotus politikus

Rumunijoje nesiliauja protestai, per šimtą tūkstančių žmonių vien sostinėje išėjo į gatves piktindamiesi, kad tik ką išrinkta kairiųjų vy...

Rumunijoje nesiliauja protestai, per šimtą tūkstančių žmonių vien sostinėje išėjo į gatves piktindamiesi, kad tik ką išrinkta kairiųjų vyriausybė ignoruoja kelintą dieną vykstančius mitingus ir sumažino bausmes už korupciją.

Visoje šalyje žmonės taip pat ėjo į gatves, reikšdami pasipiktinimą valdžios sprendimu. Vietos žiniasklaida skelbia, kad šalyje vyksta didžiausi protestai nuo komunizmo žlugimo: vien sostinėje protestavo apie 140 tūkst., o iš viso apie 50 miestų visoje šalyje – apie 300 tūkst. žmonių. 

Minios reikalauja vyriausybės atsistatydinimo ir šaukė „vagys“ bei „raudonasis maras“. Per rinkimus vos prieš kelias savaites socialdemokratai grįžo po metų pertraukos, ir iškart ėmėsi žingsnių, kad būtų išlaisvinti dėl korupcijos nuteisti politikai, o baudžiamasis persekiojimas už žalą valstybei būtų numatytas, tik jei ji viršys 45 tūkstančius eurų.

Trečiadienį tai įteisinta nepaprastuoju potvarkiu, kuriam nereikia netgi parlamento pritarimo, nors tai griežtai pasmerkė generalinis prokuroras, Aukščiausiasis Teismas ir Europos Sąjunga.


Susiję

Pasaulis 7288632770661113212

Rašyti komentarą

item