Romoje iškabinta šimtai plakatų, kritikuojančių popiežių dėl elgesio su savo sprendimų kritikais

Šį savaitgalį atsibudę Romos gyventojai pamatė visame mieste iškabintus šimtus plakatų, kritikuojančių popiežių Pranciškų dėl tironiško B...

Šį savaitgalį atsibudę Romos gyventojai pamatė visame mieste iškabintus šimtus plakatų, kritikuojančių popiežių Pranciškų dėl tironiško Bažnyčios valdymo stiliaus, ignoruojant, izoliuojant ar net baudžiant katalikų tikėjimo ištikimai besilaikančius dvasininkus.

Plakatuose italų kalba rašoma: „Ei, Pranciškau, tu paskyrei komisarus kongregacijoms, nušalinai kunigus, nukirtai galvą Maltos ordinui ir Nekaltosios pranciškonams, ignoravai kardinolus...Kur tavo gailestingumas?“ Plakatus suskubta nukabinti ar jų vietoje užklijuoti kitus, o šios iniciatyvos autoriai vis dar ieškomi.

Nuo pat savo pontifikato pradžios akcentavęs gailestingumą ir dialogą su kitaminčiais, popiežius Pranciškus jau kurį laiką kritikuojamas dėl tironiškų savo sprendimų prieš nekintamo katalikų tikėjimo ištikimai besilaikančius asmenis, kuriuos jis yra išvadinęs „nelanksčiais“, „doktrinieriais“ ir „legalistais“.

Popiežius taip pat kritikuojamas dėl to, kad kardinolais skiria sau palankius „progresyviai“ mąstančius dvasininkus, o tuos, kurie išreiškia kritiką jo atžvilgiu, izoliuoja ar net baudžia.

Praeitais metais Pranciškus pakeitė privačiai jo atžvilgiu kritiką išsakiusius Vatikano dvasininkus, taip pat vienu kartu pakeitė net 27 Dieviškojo kulto ir sakramentų disciplinos kongregacijos narius, iš jos pašalindamas tradicinei liturgijai palankius dvasininkus, tokius kaip kardinolas Raymondas Burke'as, ir paskirdamas pasisakančius už „progresyvią“ liturgiją. Taip buvo izoliuotas ir kongregacijai vadovaujantis kardinolas Robertas Sarah, pasižymintis palankumu tradicinei liturgijai ir praeitais metais pakvietęs kunigus aukoti Mišias atsigręžus į altorių.

Kiek anksčiau popiežius Pranciškus iš Aukščiausiosios Apaštališkosios Signatūros tribunolo pareigų pašalino tvirtai nekintamą Katalikų Bažnyčios mokymą ginantį kardinolą Raymondą Burke'ą ir paskyrė jį globėju Maltos ordinui.

Šiais metais Pranciškus paragino atsistatydinti Maltos ordino didįjį magistrą Matthew Festingą. Šis popiežiaus žingsnis - tarsi bausmė už tai, kad M. Festingas, pasinaudodamas savo pareigų suteikta teise, atstatydino ordino didįjį kanclerį Albrechtą von Beoselagerį po to, kai paaiškėjo, kad su jo žinia Afrikos šalyse ordino darbuotojai masiškai platino prezervatyvus ir abortą sukeliančias tabletes. Didžiojo kanclerio buvo paprašyta atsistatydinti, bet jam nepaklusus (nors jis kaip ordino riteris yra davęs paklusnumo įžadą), M. Festingas priėmė sprendimą dėl jo atstatydinimo.

Iš karto po to popiežius Pranciškus sudarė specialią komisiją tirti A. von Beoselagerio atstatydinimui, o po M. Festingo atsistatydinimo sugrąžino A. von Beoselagerio į didžiojo kanclerio pareigas, nors Vatikanas neturi jokios teisės kištis į Maltos ordino, kuris yra suverenus tarpautinės teisės subjektas, palaikantis diplomatinius santykius su 104-iomis pasaulio valstybėmis, tame tarpe ir Vatikanu, vidinius reikalus. Šventasis Tėvas turi dvasinį autoritetą įžadus davusiems ordino riteriams, tačiau neturi galios Maltos ordinui kaip suvereniam subjektui, turinčiam panašų statusą kaip valstybės. Popiežius neturi ir galios atstatydinti ordino didįjį magistrą, tačiau savo moraliniu spaudimu privertė atsistatydinti jį patį.

Teigiama, kad A. von Beoselageris turi ryšių artimoje popiežiui aplinkoje, be to, atstovauja progresyvistinį ordino sparną, remiamą popiežiaus Pranciškaus. Tai gali būti laikoma ir popiežiaus netiesiogine kova su kardinolu R. Burke'u, kuris yra ir vienas iš keturių kardinolų, viešai pareikalavusių popiežių aiškiai atsakyti į laišką, kuriame pateikiami penki klausimai, susiję su popiežiškuoju paraginimu Amoris Laetitia ir jo sukelta sumaištimi Bažnyčioje. Klausimus pateikusius kardinolus popiežius ignoruoja jau daugiau nei keturis mėnesius, nors nėra jokių abejonių, kad žino apie juos, nes pirmiausia kardinolų laiškas buvo įteiktas popiežiui privačiai ir paviešintas tik tada, kai popiežius atsisakė į laišką atsakyti.


Susiję

Religija 6736427646023429023

Rašyti komentarą

7 komentarai

Anonimiškas rašė...

Plakatuose pamiršo parašyti, kad nukirto galvas ir pedofilams.

Anonimiškas rašė...

"Popiežius neturi ir galios atstatydinti ordino didįjį magistrą, tačiau savo moraliniu spaudimu privertė atsistatydinti jį patį." Tai koks jis didysis magistras, jeigu neatlaikė moralinio spaudimo?

Anonimiškas rašė...

O kokia galia privertė atsistatydinti Benediktą XVI ?

Anonimiškas rašė...

Niekur jis nebuvo parašęs,kad jį "privertė atsistatydinti" O manyti galima kaip nori. Beje, dalis mūsiškių kunigų anais laikais išlaikė žiaurų spaudimą. Iki tremties ir mirties.Nieko neatsisakė.

Rasa rašė...

Ar apie šiuos galvu nukirtimus kalbi?
https://www.lifesitenews.com/opinion/six-cases-where-the-sexual-abuse-scandal-touches-pope-francis

Frodo Baggins rašė...

Siuoleikine "tolerancine" pasauleziura pasirengusi toleruoti visas pasauleziuras isskyrus tas, kurios yra kitokios negu ji. Kaip sake Henris Fordas, you can have any color as long as it's black

Pikc rašė...

Cha, sakyčiau, touché. :)

item