R. Karoblis prieš NATO susitikimą: svarbiausia – kad JAV liktų lydere

Propatria.lt nuotrauka Lietuva tikisi, kad NATO gynybos ministrų susitikime šią savaitę Aljansas užtikrins savo įsipareigojimų Lietuvai...

Propatria.lt nuotrauka
Lietuva tikisi, kad NATO gynybos ministrų susitikime šią savaitę Aljansas užtikrins savo įsipareigojimų Lietuvai tęstinumą.

Pasak Krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio, vienas svarbiausių klausimų ministrų susitikime bus Jungtinių Valstijų vaidmuo pasaulio ir Europos gynybos politikoje, kadangi tai pirmasis tokio lygio Aljanso susitikimas po to, kai Amerikos prezidento pareigas eina Donaldas Trumpas.

„Mums svarbu yra tęstinumas, kuris, pagal dabartinį pasiruošimą manome, bus užtikrintas. Taip pat – rizikos, susijusios su Rusija, klausimai, bendros naštos su NATO pasidalijimas, nes matyti ir iš [D. Trumpo] administracijos pareiškimo, ir tai yra tiesa, kad Europos indėlis į NATO yra pernelyg mažas. Lietuva jau įnešė savo dalį, bet kiti dar ne. Turbūt svarbiausias, sakykime, neformalus klausimas yra tolimesnis JAV įsitraukimas į NATO – kad JAV liktų geopolitikos Europoje ir kitur lydere“, – LRT RADIJUI sakė Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis. 

Antradienį ministras kartu su premjeru Sauliumi Skverneliu Briuselyje susitiks su NATO vadovu Jensu Stoltenbergu, o vėliau dalyvaus Aljanso gynybos ministrų susitikime.


Susiję

Politika 1059903335123801034
item