Naujasis Krokuvos arkivyskupas: genderizmas net pavojingesnis už komunizmą

Genderizmo ideologija, visiškai neigianti realybę, yra net pavojingesnė už marksizmą ir komunizmą, teigia naujasis Krokuvos arkivyskupas ...

Genderizmo ideologija, visiškai neigianti realybę, yra net pavojingesnė už marksizmą ir komunizmą, teigia naujasis Krokuvos arkivyskupas Marekas Jedraszewskis.

„Dievas sukūrė žmones kaip vyrus ir moteris, tuo tarpu genderizmas daro viską, kas įmanoma, kad šiuos skirtumus tarp vyrų ir moterų ištrintų“, - teigė arkivyskupas.

„Žvelgiant iš biologijos pusės, tai yra absurdas, bet tai nesibaigia vien su individualiu žmogumi. Genderizmas atneša dramatiškas pasekmes socialiniame gyvenime ir dabartinėje kultūroje.“

Kai praeitų metų gale popiežius Pranciškus paskyrė M. Jedraszewskį vadovauti Krokuvos arkivyskupijai, tuo labai pasipiktino homoseksualizmo ir transeksualizmo aktyvistai.

Pirmąsias savo šv. Mišias Krokuvoje sausio 28 d. M. Jedraszewskis laikė atsisukęs į altorių - taip, kaip Mišios būdavo aukojamos prieš 1969 m. liturginę reformą ir kaip tai daryti neseniai visus kunigus paragino Dieviškojo kulto ir sakramentų disciplinos kongregacijos vadovas kardinolas Robertas Sarah. Jo aukojamose Mišiose dalyvavo ir šalies prezidentas Andrzejus Duda.

Praeitų metų rudenį, kai Lenkijos parlamente buvo svarstomas abortų draudimo įstatymas, arkivyskupas Jedraszewskis, tuomet vadovavęs Lodzės arkivyskupijai, aukojo Mišias, kurias pavadino „išgelbėk moteris“ Mišiomis. Jų metu tikintieji buvo kviečiami apsirengti baltos spalvos rūbais, kurie simbolizuoja tyrumą.

Krokuvos arkivyskupija yra viena iš katalikiškiausių vyskupijų Europoje. Joje daugiau nei 50 proc. katalikų reguliariai bent kartą į savaitę dalyvauja Mišiose, o 19 proc. reguliariai priima Šventąją Komuniją - tai vieni geriausių rodiklių Europoje.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją


Susiję

Religija 7302667474513571439
item