Maltos vyskupai grasina kunigams, nesutinkantiems su Komunijos davimu išsiskyrusiems

Arkiv. Ch. Scicluna Maltoje kunigai bauginami, o seminaristams parodoma į duris dėl to, kad šie laikosi Bažnyčios mokymo, pasisakydami ...

Arkiv. Ch. Scicluna
Maltoje kunigai bauginami, o seminaristams parodoma į duris dėl to, kad šie laikosi Bažnyčios mokymo, pasisakydami prieš Komunijos išsiskyrusiems ir lytiškai aktyvų gyvenimč antroje civilinėje santuokoje gyvenantiems asmenims davimą.

Maltos arkivyskupas Charlesas Scicluna patvirtino, jog savo seminaristams šį mėnesį pareiškė, kad jei jie nesutinka su popiežiškojo paraginimo Amoris Laetitia interpretacija, leidžiančia Komuniją duoti ir lytiškai aktyviems svetimautojams, tuomet seminarijos durys visada atviros, jie gali tiesiog išeiti.

Kiek anksčiau Maltos kunigai pranešė, jog iš savo vyresnybės patiria didelį spaudimą priimti tokią Bažnyčios mokymui prieštaraujančią praktiką. Maltos vyskupai paskelbė dokumentą, kuriame pateikiamos gairės, kaip Maltos kunigai turėtų interpretuoti popiežiškojo paraginimo skyrių apie išsiskyrusius ir antrą santuoką sudariusius asmenis.

Dokumente teigiama, jog jei „išsiskyręs žmogus, gyvenantis naujuose santykiuose, pripažįsta ir tiki, kad jis ar ji yra taikoje su Dievu, jam ar jai negali būti atsakyta suteikti Susitaikymo ir Eucharistijos sakramentus“.

Maltoje yra tik du vyskupai - Maltos arkivyskupas Scicluna ir Gozo vyskupas Mario Grechas. Sausio 8 dieną jie kartu paviešino gaires, pavadintas „Amoris Laetitia VIII skyriaus taikymo kriterijai“. Gairėse nedviprasmiškai pasakoma, jog išsiskyrusiems asmenims, gyvenantiems lytiškai aktyvų gyvenimą ne su savo teisėtu sutuoktiniu, privalo būti suteikti sakramentai. Tokia pozicija prieštarauja tūkstantmečiam Bažnyčios mokymui ir praktikai.

Nuo tada keli kunigai Maltoje patvirtino, jog vyskupai netoleruoja kitokios kunigų pozicijos nei ta, kuri pristatoma jų išleistame dokumente. Visi kunigai buvo įpareigoti Mišių metu perskaityti pranešimą apie naujasias vyskupų gaires, o atsisakantiems tai daryti grasinama suspendavimu.

Parengta pagal Ncregister.com ir Churchmilitant.com informaciją


Susiję

Religija 6893606668022096468
item