M. Majauskas. „Mums reikia lietuviškosios „Barnevernet“ sistemos“

Pro Patria nuotrauka Su skaitytojais dalinamės Seimo nario konservatoriaus Mykolo Majausko pranešimu spaudai, kuriame atskleidžiamas si...

Pro Patria nuotrauka
Su skaitytojais dalinamės Seimo nario konservatoriaus Mykolo Majausko pranešimu spaudai, kuriame atskleidžiamas siekis Lietuvoje sukurti Norvegijos vaiko gerovės sistemos „Barnevernet“ atitikmenį. Primename, kad dėl šios niekam neatskaitingos ir nekontroliuojamos institucijos saviveiklos ir piktnaudžiavimų Norvegija jau yra pralaimėjusi Europos Žmogaus Teisių Teisme ir tik tarptautinio spaudimo dėka neseniai sutiko ratifikuoto Vaiko teisių apsaugos konvenciją. Atkreiptinas dėmesys, jog tikslą Lietuvoje įtvirtinti tokiu pavyzdžiui veikiančią ir vaikų rinką kuriančią centralizuotą sistemą jau prieš kelis metus yra deklaravę Norvegijos fondų lėšas ideologiniams bendraminčiams Lietuvoje skirstančio Žmogaus teisių stebėjimo instituto atstovai. Plačiau apie tai galite perskaityti 2014 metų Vytauto Sinicos straipsnyje

***

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos (TS-LKD) narys Mykolas Majauskas, kalbėdamas neeilinėje Seimo plenarinėje sesijoje, pabrėžė, kad žiaurios tragedijos Kėdainiuose akivaizdoje valstybės institucijos turi prisiimti visą atsakomybę dėl neveiklumo, o Seimas ir Vyriausybė padaryti viską, kad ateityje tokiems atvejams būtų užkirstas kelias.

„Prieš kelias savaites vaikas nužudytas žmogaus, kuris buvo teistas, smurtavo, policijos sulaikytas ir po to paleistas. Prieš kelias savaites Seimo Savižudybių prevencijos komisijoje pareigūnų klausėme, kas dėl to prisiims atsakomybę. Jie atsakė atliekantys vidinį tyrimą. Šiandien Seimo tribūnoje tie patys pareigūnai vėl neatsako, kas kaltas dėl tragedijos, kas prisiims atsakomybę. Mes reikalaujame atsakymų, – sakė M. Majauskas pabrėždamas: – Turime nuspręsti, kokiu keliu eisime toliau. Ar eisime rusišku keliu, apsimesdami, kad nieko neįvyko, toleruodami smurtą šeimoje, ar skandinavišku. Manau, kad Lietuvai reikia lietuviškosios „Barnevernet“. Reikia kietos, centralizuotos institucijos, kuri gebėtų išgelbėti vaikus nuo smurtaujančios aplinkos“.

Parlamentaras reikalauja kuo skubiau priimti įstatymus, apsaugančius vaikus nuo nesaugios aplinkos, o už vaikų apsaugos politiką atsakingą socialinės apsaugos ir darbo ministrą paskirti viceministrą, kuris būtų atsakingas konkrečiai už šią sritį ir užsiimtų efektyviu vaiko teisių bei apsaugos nuo smurto įstatymų įgyvendinimu.

„Kviečiu nesikratyti atsakomybės, įvardinti kaltuosius ir priimti reikiamus sprendimus“, – Seimo tribūnoje paragino TS-LKD frakcijos narys M. Majauskas.


Susiję

Pažangos ideologija 6508092235194498214

Rašyti komentarą

17 komentarų

Anonimiškas rašė...

joo...Propatrijiečiai,organizuokite kontrakciją prieš šiuos absurdiškus įstatymus,tylėti nebegalima.Mielai prisijungsiu.Rašėme Seimo nariams,bet veltui...Labai didelė isterika buvo sukelta,bet palikti galioti tokį įstatymą irgi negalima.

Anonimiškas rašė...

Pasirodo, šitas įstatymas dar ne kelio pabaiga? Kuo daugiau nusileisim, tuo labiau ant galvos visokie lūzeriai lips.

Nežiniukas rašė...

"Lietuvai reikia lietuviškosios „Barnevernet“".

Taip pat Lietuvai reikia lietuviškosios NKVD, stribų ir chunveibinų, kad Lietuvos žmonės kuo greičiau pasiektų homunizmą.

Greitai tikrai galėsime pasakyti, kad "prie ruso buvo geriau". Tie, bent prie Brežnevo vaikų negrobė. Nors tėvus smerkė už "buržuazinius įsitikinimus, kurie žaloja vaikus", bet vaikų negrobė.

Anonimiškas rašė...

Labai keistas kliedėsys, ir dar keisčiau ir pavojingiau kai kliedi jauni, visiškas jaunas bolševizmas, pasirodo jis užkrečiamas, šitie jauni nematė bolševizmo, todėl neturi imuniteto, jis greit atsiras, kai sužlugs jų kuriamas absurdas, o dėl Norvegijos te nesvaigsta, ten nafta ir dujos, užtat kvailioja.

Anonimiškas rašė...

Visa Lietuva jau tapo įkaitais. Nauji įstatymai bus panaudoti susidorojimui su nepalankiais piliečiais. Ačiū majauskams ir šakalienėms. Nesitiki , kad tai daroma už dyką.

Anonimiškas rašė...

Tai tik įrodo,kad propaganda prieš širinskienę ir valstiečius tikrai teisi. jie tikrai kvaili ir prabalsavo už tą atseit "pataisytą" įstatymą

Pikc rašė...

"Prieš kelias savaites Seimo Savižudybių prevencijos komisijoje pareigūnų klausėme, kas dėl to prisiims atsakomybę." - pala, ar aš ko nors nesupratau? Šitas homjaunimo aktyvistas ne į Žiobienės kontorą (kurios atsakomybė, šiaip jau, akivaizdi - net klausinėti nėra ko) nukepėstavo, o į SAVIŽUDYBIŲ prevencijos komisiją? :)

Anonimiškas rašė...

joo,Pikcai,aš irgi nesupratau kodėl šakalienė, prie kryžiaus kalė VISUS,bet apie Žiobienę nė cypt.Pagalvokim...grybauskaitė sėdi antrą kadenciją,žiobienė irgi sėdi antrą kadenciją.Prieš pora metų,kai kilo Barneverno skandalas,grybauskaitė išlėkė,"kardu pamojavo",ir...pasiūlė naikinti vaikų namus ir kurti šeimynas su profesionaliais globėjais(primena norvegišką modelį?),o po poros metų pasirodo ir ĮSTATYMAS,su praplėstomis savokomis apie smurtą ir nepriežiūrą(vėlgi-primena norvegišką modelį?).Taigi išvada-galvas turime,tai ir galvokime.Beje žiobienei plaukas nuo galvos nenukrito,nei tada,nei dabar.

Unknown rašė...

Pritariu. Teisingi pastebėjimai. Užtikrinti atsakingų tarnybų pareogingumą ir atsakomybę...

Unknown rašė...

Pritariu autoriui

Unknown rašė...

taip

Unknown rašė...

visko gali būti...

Unknown rašė...

pritariu

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Gal tokių absurdiškų sprendimų priėmimas reikalingas tam, kad pagaliau pabustume. Jei tylėsim, tai ims atiminėti vaikus už tai, kad nenori genderistinio lytinio švietimo ar už nedalyvavimą homoseksualų vestuvių inscenizacijose. Juk galime rinkti parašus, kad dviprasmiškas nuostatas pašalintume referendumu.

Remigijus rašė...

"Mykolas Majauskas" - jaunystė-kvailystė?

Anonimiškas rašė...

Ar pats M.Majauskas yra ka nors nuveikes Lietuvos vaiku labui tuomet, kai vyko teisiniai lietuviu gincai su kitu saliu vaiku prieziuros tarnybomis? Jei taip - tai ka?

item